Ja od jakiegoś czasu już nie gram. W miarę wprowadzania kolejnych patchy i nerfienia zarobków i obniżania skuteczności dział, ta gra przestała mnie bawić. Co bitwa 25tyś na amunicję, z czego 2-3 pociski zadawały dmg, reszta albo rykoszety albo odbicia od czegoś, co nie miało prawa odbić (strzał ze 128mm w KV i ding? HAH!)
Wot
Wiesz, zdarza sie..., mógł ustawić się pod kątem, lub po prostu trafiłeś w jarzmo armaty, które jak wiemy w KV jest dość twarde...
@Durendal wiesz przecież dobrze, że wszystkie tanki mateczki Rosji mają buffa, oprócz is7 który po ostatnich paczach to jedynie złom na kółkach
Ach kocham te spiskowe teorie o overpowered rosyjskich czołgach. Ciekawe, że z pozycji gracza rosyjskiego drzewka (td, heavy, spg i tylko medium chińskie) wygląda to całkiem inaczej. Przykład ISU-152 porównaj z Ferdinandem. I co z tego że BL-10 zadaje minimum 700 dmg? Najpierw muszę trafić... a to bywa problematyczne z tym działem. IS-3 oprócz mobilności nie oferuje tak naprawdę nic specjalnego. I arta która jak trafi to posieje grozę...jak trafi. Naprawdę zbufowanym rosyjskim czołgiem jest KW na swoim tierze połyka wszystko co tylko chcesz i IS-4 który dinguje wszystko, a jak nie dinguje to połyka pestki w gąsienicach. I to całe overpowered ruskie drzewko.
is3 oprócz mobilności am też bl9, raczej Cężko uznać to działo za nic.
IS-3 ma dobrze wyprofilowany pancerz, podobnie jak w IS-7. Ponadto ma niezłe, choć niecelne działo. A IS-4 pod koniec kwietnia przechodzi na X tier drugiej linii sowieckich ciężkich. Kto go ma to niech lepiej sobie zatrzyma, bo dostaniecie za darmo dwa czołgi: IX i X tier. Tak samo jest z KW. Jak do końca kwietnia kupicie go i zamontujecie lodówkę to dostaniecie dwa czołgi: KW-1 i KW-2 (VI tier).
IS-3 ma dobrze wyprofilowany pancerz, podobnie jak w IS-7. Ponadto ma niezłe, choć niecelne działo. A IS-4 pod koniec kwietnia przechodzi na X tier drugiej linii sowieckich ciężkich. Kto go ma to niech lepiej sobie zatrzyma, bo dostaniecie za darmo dwa czołgi: IX i X tier. Tak samo jest z KW. Jak do końca kwietnia kupicie go i zamontujecie lodówkę to dostaniecie dwa czołgi: KW-1 i KW-2 (VI tier).
Lodówka to lepsza wieża-KW-2? czy co? bo nie rozumiem.
W czerwcu wporwadzają całą linię niszczycieli i dział dla francuzów oraz nowe premium z tiera 8. Ciężki czołg IS6 i niszczyciela JgTiger z działem 88 KwK 43/L71. Szykuje się kolejny wydatek kasy. Nie wiem jak niemaszek ale IS6 zapewne zakupie. Rzal dupe ściska że nie zakupiłem sobie KW z lodówką maił bym już KW1 i KW2. Od keidy KW3 przeskoczyl na tier 7 to wydaje mi się że mu pancerz pogrubasił.
IS-6 poniżej. Ładne skosy jako, że to premium pewnie bedą częste dingi.
co do KV2- nic nie straciłeś, wg mnie lipa teraz jest, kv1 zj**.... jest- dobrze się nim zarabia, gdy ktoś nie ma premki albo czołgu premium. Is6- napewno bedzie najlepiej zrabiał z wszystkich czołgów premium, a ile dingow bądz za zero strzałów będzie
Wygląda ten Isik interesująco. Cena jak sądzicie też będzie 7500 golda, a może tak jak Lowe 12500?
Ja również gram T29 ;] nick: TheCzechu
Pytanie... czy niemieckie TDki nadal mają tendencje do bycia widocznymi z dowolnej odległości, jak w becie? Oczywiście mówimy o tierach 7-9.
Ja się tam cieszę z wyrzucenia KW-2 na VI tier, wszystkie inne czołgi piątego tiera nagle zyskały na wartości w bitwie, a zwłaszcza amerykańce (T1 HT/M4/M7). Druga sprawa, nie trzeba było montować lodówki by dostać KW-2 ,wystarczyło tylko zbadać.
KW-1 jest dość porządna jak na swój tier (taktyka podobna do T29 tyle tylko że na piąte tiery), wieża poprawiona do 110 mm pancerza.
Gram różnymi czołgami, 2-8 tier, w sumie 23 Czołgi+TD+Arta.
Nick: Macronne
Działo to zapewne będzie D25T czyli niezłe a jako, że to premium zapewne będzie lepiej przebijać. Przykład dziło Idiot na Typie a lini czolgów radzieckich średników. Na chińczyku trafia lepeij. Podobno w początkowo mieli wsadzić do tego IS-6 armatkę BL9
ale zrezygnowali (zapewne po fali protestów). Co do ceny to pewnei zrobia patent jak z Lwem czyli najpierw za 7,5k a potem za 12,5k.
Ja tam siedze na e100 JT T34 m103 pz4 amx 13 75 obj 121 t-28
Działo to zapewne będzie D25T czyli niezłe a jako, że to premium zapewne będzie lepiej przebijać. Przykład dziło Idiot na Typie a lini czolgów radzieckich średników. Na chińczyku trafia lepeij. Podobno w początkowo mieli wsadzić do tego IS-6 armatkę BL9 ale zrezygnowali (zapewne po fali protestów). Co do ceny to pewnei zrobia patent jak z Lwem czyli najpierw za 7,5k a potem za 12,5k.
Raczej nie dadza D-25T na IS-6, przeciez juz jeden premium tank z crap dzialem jest w rosyjskich (KW-5, ta przebijalnosc...), licze na dzialo o penetracji >200. Pewnie skusze sie na niego w przyszlosci. Obecnie jedynie T34 z premium zachwycil mnie wystarczajaco, ale tu boli fakt, ze duza czesc osob dostala go za free, a ja za pozno zaczalem gre by myslec o nim, wiec odpada
Moim skromnym zdaniem D-25T to dobre działo. Mam takowe zamontowane na swoim KW3 i nie nażekam na penetracje. Oczywiście ładowanie w przedni pancerz czołgów na tier 8 wzwyż z D25T to neijest dobry pomysł ale na boki wchodzi.
Ja tam jezdze Tiger, T-50 i Su-152 obecnie zbieram na Tiger II i T-50-2 nick Pabcio16
chyba już wiem jakie parametry będzie mieć ten IS-6 http://worldoftanks....na/ch03_wz-111/ Nie sądzicie że ten chińczyk jest bardzo podobny do IS-6.
Ludzie, poczytajcie poradniki. Bardzo ważny jest kąt między pancerzem czołgu a pociskiem.
Kąt od 0-90, im jest mniejszy, tym mniejsza penetracja.
Gra ma też parę bugów. Korzystajcie z nich.