skąd miec typ-59??
Ten czołg został wycofany z premium shopu ... jakiś czas temu było możliwe kupno jego w formie prezentu dla kogoś ... jakoś tak.
Jak jest teraz nie wiem, odwiedź oficjalna stronę poszukaj informacji na ten temat.
skąd miec typ-59??
Ten czołg został wycofany z premium shopu ... jakiś czas temu było możliwe kupno jego w formie prezentu dla kogoś ... jakoś tak.
Jak jest teraz nie wiem, odwiedź oficjalna stronę poszukaj informacji na ten temat.
akurat jest info na temat drugiej linii, sporo. Jagpanzer E-100 (X tier niemieckich Tdków) ma posiadać 170 mm działo (Troll Ostateczny)....
Dobra, w dawaniu info o tym, co ma być itp WG było/jest dobre. : ) Szkoda, tylko, że zamiast pracować nad balansem wolą/woleli dodawać nowe imba gówna.
poczekam na jakis event z tym typ-59 moze dam rade go zgarnac
czołg, jest wycofany ze sprzedaży, czy na zawsze, nie wiadomo. Kiedyś można było go kupi za 7,5 tysiąca złota (waluta za prawdziwe pieniądze).
Szkoda, tylko, że zamiast pracować nad balansem wolą/woleli dodawać nowe imba gówna.
Nowe czołgi nie są złe... balans na 1-7 szczeblach wydaje się być dość dobry. Jedynie mechanika gry, robi głupa. MM też nie daję rady, ale ciężko jest wybrać dobrze każdą bitwę gdy jest około 300 000 graczy naraz, z czego przynajmniej połowa chcę grać jednocześnie. I tak lepiej się sprawdza w dzień niż w nocy gdzie wychodzą cuda (prawie jak na serwerach testowych, jeśli ktoś wie o co chodzi).
Jeszcze jak grałem, często było tak, że wrzucało moje stockowe E-75 jako jedynego top tanka do bitwy, w której przeważnie trafiałem na wymaxowanego odpowiednika, często IS-4, co przy ogarniętym graczu który ciągle się rusza sprawiało, że trafiając na niego mogłem właściwie opuścić grę. Balansu w bitwach w tej grze nie ma, często nawet było tak, że u mnie w teamie były 2 X tiery, 2 IX, 5 VIII a u przeciwnika 1 X, 1 IX i reszta niższe. Chyba nie muszę mówić, jak takie bitwy się kończyły?
Balansu w bitwach w tej grze nie ma, często nawet było tak, że u mnie w teamie były 2 X tiery, 2 IX, 5 VIII a u przeciwnika 1 X, 1 IX i reszta niższe. Chyba nie muszę mówić, jak takie bitwy się kończyły?
Pamiętam, że w jednej takiej bitwie, Vką4502A (strasznie słaby czołg...) zniszczyłem E-100, a wraz z pewną pomocą poszły E-50... wynik 15:4
Jeszcze jak grałem, często było tak, że wrzucało moje stockowe E-75 jako jedynego top tanka do bitwy, w której przeważnie trafiałem na wymaxowanego odpowiednika, często IS-4, co przy ogarniętym graczu który ciągle się rusza sprawiało, że trafiając na niego mogłem właściwie opuścić grę.
Z tego co wiadomo, stockowym czołgiem nie wyjeżdża się frontalnie przeciwko wymaksowanemu Isowi-4. Artyleria mogła go nieźle podłupić, a miejsce kierowcy nadal jest dość słabe. Ewentualnie objechać od boku i strzelać póki można.
Zresztą WG ma dość prosty system wprowadzania czołgów. Z reguły tworzą zbyt dobry czołg, potem czekają na odpowiedź ludzi żeby go znerfili, i tak się dzieje.
Jasne, że jeśli się jest w stockowym niemieckim (szczególnie) gracie, to się nie wyjeżdża naprzeciwko wymaxowanemu IS-4. To oczywiste. Gorzej jednak, jeśli ja siedząc w tej puszce jestem top tankiem, wtedy siłą rzeczy to JA muszę stawić czoła ruskiemu potworowi. Bo przecież każdy inny czołg wciągnie jeszcze szybciej niż mnie.
Mówisz o odjechaniu na bok. Świetnie, ale nie bierzesz pod uwagę, że stockowy E-75 rusza się przy wymaxowanym IS-4 jak mucha w smole. Dosłownie. O jakimkolwiek manewrowaniu mowy nie ma, często problemem było kątować pancerz w takim starci. A artylerzyści w tej grze byli gówno warci, przeważnie artę do zarabiania tylko mieli i woleli walić w coś, co na 100% zerwie dmg, a nie w IS-4 który lubi łykać za zero. W ogóle IS-4 to wredna dziffka była w tej grze, nie wiem jak teraz.
No i a propos tego E-100, to E-75 było od niego o niebo lepsze. Taki ponury paradoks, że czołg IX tieru > X tieru. Autentycznie na bitwach treningowych wygrywałem z kolegą w E-100, a jak on założył do tego 150mm, to gdy trzymałem go na odległość to nawet nie miał co startować do mnie. E-100 to najidiotyczniejszy czołg w tej grze był. Pancerz słabszy od Mausa, trochę lepsza mobilność która i tak w obliczu papieru z przodu nic nie dawała i to idiotyczne działo, które miało penetrację mniejszą od dział IX tieru, o celności miotacza ogórków nie wspominając. Ogółem to niemcami się fajnie do VIII tieru grało, gdzie KT dawał radę, do póki nie zaczął płonąć od przyjmowania strzałów w: tył, bok i przód. W zasadzie to niezależnie w które miejsce niemieckiego pojazdu się strzeliło, zawsze albo pożar, albo padał silnik, albo ammo. A podpalić IS-4 to trzeba było w obszar wielkości wyżej wymienionego ogórka wycelować. : D
Ogółem to jak tak teraz wspominam, to całkiem śmieszna ta gra jest. Wtedy mnie frustrowała, ale też inne podejście miałem do tego, w zasadzie można by rzec, że byłem od niej uzależniony.
Zaczynają się pojawiać pierwsze IS-6. Małe to gówno, prawie jak średni czołg. Wszystko było by cacy gdyby nie kiepskie działo każdy z posiadaczy na nie narzeka. Hit to nie będzie. Zastanawiam mnie jak się sprawuje nowy niemiecki premium TD. JgTiger to jest czołg świetny ale z armatą 122mm natomiast ten premium zaledwie 88mm choć statystyki penetracji świetne. Ktoś testował?
Nie było działa 122mm, jak już, to 128mm. A wróżę, że ten JT z 88mm będzie gorszy od JPantery z tymże działem, bo oba te pojazdy mają papierowy pancerz, przy czym JPantera przynajmniej była mega mobilna co pozwalało mi na niej wbić około 1100 średniego dmg. To był zdecydowanie mój ulubiony pojazd. Ferdynand potem to zupełnie inna bajka - w ogóle mi nie podszedł.
Zaczynają się pojawiać pierwsze IS-6. Małe to gówno, prawie jak średni czołg. Wszystko było by cacy gdyby nie kiepskie działo każdy z posiadaczy na nie narzeka
To taka gorsza wersja Type 59. Gorsza mobilność, gorszy pancerz, większe rozmiary i działo, które jest za słabe na czołg ciężki tego tieru.
Nie było działa 122mm, jak już, to 128mm. A wróżę, że ten JT z 88mm będzie gorszy od JPantery z tymże działem, bo oba te pojazdy mają papierowy pancerz, przy czym JPantera przynajmniej była mega mobilna co pozwalało mi na niej wbić około 1100 średniego dmg. To był zdecydowanie mój ulubiony pojazd. Ferdynand potem to zupełnie inna bajka - w ogóle mi nie podszedł.
128mm mieli Niemcy, 122mm Rosjanie - pod koniec II WŚ prawie w każdej większej maszynie.
Icebreaker, ja się odniosłem bezpośrednio do postu o JTigerze, więc po co ta uwaga? : )
Nie było działa 122mm, jak już, to 128mm. A wróżę, że ten JT z 88mm będzie gorszy od JPantery z tymże działem, bo oba te pojazdy mają papierowy pancerz,...
Słyszałem opinie, ze daje rade jedynie jak wrzuci ją w 10 to jest gorzej, działo strzela co 4 sekudny z hakiem, zarobki na niej są dość wysokie, nawet ponad 100k kredek, jedynie co to że papier jest. (podłoga)
JT88 wali co 6 sec, a niema losowan ia jak kv5, przy tej cenie(razem z is6) porazka na całej linii
przeładowanie 5,4 sekundy, penetracja średnia 203mm.
Penetracja nie najlepsza, ale napewno lepiej niż przy KV-5 (167mm) i Is-6 (175mm). Gdyby penetracja byłaby większa to byłoby miło, a tak trzeba celować, co i tak nie jest problemem z takim działem.
Upss pomylka z czasem przeładowania, proszę o wybaczenie , broda z tego co słyszałem na temat JT premium to grubo przesadzasz, moze nie jest to typek , ale daje rade jak pisalem da się na nim wyciągnąć ponad 100k kredek
Tylko zauważ cene tego wynalazku tak jak is-6. 1k i 11,6k golda i tak zmusza do kupienia pakietu 12,5k golda. W tym momencie mozna wziąć t34,lowe lub kv-5+2msc premki, gdzie każdy z tych czołgów zarabia równie przyzwoicie a przyjemnosc z grania( przynajmniej ta jaką miałem na teście)jest na tych nowych czołgach nieprzyzwocie mniejsza. Smutne troszke że typka niema w shopie, bo on zarabia mega przyzwoicie i ma rewelacyjną cene:)
No i wreszcie ostatnia możliwość to zaczekać na nowego patcha i na super pershinga, kto wie może będzie boski
No i wreszcie ostatnia możliwość to zaczekać na nowego patcha i na super pershinga, kto wie może będzie boski
To będzie med udający ciężki czołg bez pancerza. Z taką mobilnością i pukawką 90mm będzie dosyć karkołomny w grze.
A typek to typek. Jest po prostu dobry, wręcz za dobry jak na premium tanka, tak jak i T34. Co drugą bitwę ma stalową ścianę.
A jak myślicie czym się brytyjskie czołgi będą wyróżniać ?
A jak myślicie czym się brytyjskie czołgi będą wyróżniać ?
Overlord pisał, że brytole będą właśnie uniwersalne - przeciętne. Nie będą się wyróżniać niczym szczególnym. Z kolei ich X tierowy TD będzie miał działo 183mm.
Ale to bez sensu . Każda klasa musi się czymś wyróżniać jeżeli brytole będą przeciętne to będzie to najgorsza klasa ! Ponieważ porównując czołgi średnie , brytyjski niemieckim nie będzie czyli kampić nie ma co , rosyjski ? Też nie bo słaby będzie do walki na bliskość . Trochę to bez sensu :/ A tak się już napaliłem