WoW vs Lineage II

Więc patrząc na sterowanie to L2 > WoW

W WoWie można skakać, czyli sterowanie jest obszerniejsze i kompletniejsze.

a WoW - WSAD, strzałki

Oceniaj tylko jeśli zagrasz. Jeśli nie grałeś nie opowiadaj głupot. W WoWie steruje się WASDem/strzałkami + myszką.

Hmm Spawn miał chyba dobry humor jak pisał posta :P.

Podsumowując jego post.

PvP: Wow > L2

Co do PvE (gra zespołowa)

PvE: L2 = Wow

Dałem remis, ponieważ w obu trzeba być dobrym w grze zespołowej i w obu jest mniej więcej ten sam poziom rozgrywki.

Więc jeśli lubisz PvP kup Wow'a. Jeśli lubisz PvE to musisz wybrać to co spełnia twoje zapotrzebowania. Skończcie kłótnie załóżcie białe majtki na maszcie i pozwólcie innym głosować...

Chociaż szkoda, bo czekałem aż broda da swoje 5 przykładów czemu L2 jest lepsze niż Wow :P.

@Down

W wowie można ustawić sterowanie samą myszką.

A jeśli chodzi o skakanie... Po co w takim razie w L2 można się kłaniac, płakać, klaskać i śmiać się. Przecież to takie niepotrzebne rzeczy. Bo po co. Mam nadzieję, że wyczułeś sarkazm w ostatnim zdaniu. Samo skakanie się przydaje w wowie. Jeśli nie używałeś to nie wiesz.

W WoWie można skakać, czyli sterowanie jest obszerniejsze i kompletniejsze.a WoW - WSAD, strzałki Oceniaj tylko jeśli zagrasz. Jeśli nie grałeś nie opowiadaj głupot. W WoWie steruje się WASDem/strzałkami + myszką.

1. Jak wspomniałem skakanie jest mi niepotrzebne, i tak go w wowie nie używałem bo po co (jedynie czasami jak se po płotkach skakałem do jaj).

A L2 > WoW bo w wowie nie ma sterowania myszką, a ja często gram samą myszką. W WoWie mi tego brakuje

2. Weź mi tu nie pier**l, i nie wmawiaj że nie grałem. Jakbym nie grał to bym się w tym temacie nie wypowiedział.

Myszka - chodziło mi o starowanie SAMĄ MYSZKĄ,

Nie trzeba grać wsadem+myszką w WoWie, można samym wsadem, chyba że coś się zmieniło odkąd ostatnio grałem.

W WoWie też można grać samą myszką.

Jeszcze jeden wulgaryzm i ost.

Nie chodziło mi o same sterowanie.. Grałem w l2 na privach i na oficialnym, na oficial masz tą różnice że wszystko jest x1, na początku wszystko robisz z buta bo nawet tp. brać Ci się nie opłaca,.. Czym większy lvl to gra bardziej wkręca, a raczej nie gra a sama gospodarka gry, nawet grając w klanie oprócz pvp głównym czynnikiem zainteresowania w grze była chęć dorobienia się.. Możliwości jest dużo, ale i tak czy nie kopalnia czy branie tych samych questów

czy katakumby itd.. wszystko było monotonne..

Gra się skupiała na grindzie bo cokolwiek chciałem zrobić z efektem musiałeś powtarzać w kółko aż do bólu.. Mało kto gra w l2 na oficialnym czy choćby na serverze x1, mają exp x3

a czasami x10 i twardo twierdzą że gra to nie nie, to nie hardcorowy grindowiec..

moim zdanie lineage 2 bardziej mi sie podoba moze dlatego ze grałem w wowa na private serverze sunwell a w line age na private tez ale jakos mi bardziej sie podoba

W WoWie można skakać, czyli sterowanie jest obszerniejsze i kompletniejsze.a WoW - WSAD, strzałki Oceniaj tylko jeśli zagrasz. Jeśli nie grałeś nie opowiadaj głupot. W WoWie steruje się WASDem/strzałkami + myszką.1. Jak wspomniałem skakanie jest mi niepotrzebne, i tak go w wowie nie używałem bo po co (jedynie czasami jak se po płotkach skakałem do jaj).A L2 > WoW bo w wowie nie ma sterowania myszką, a ja często gram samą myszką. W WoWie mi tego brakuje2. Weź mi tu nie pier**l, i nie wmawiaj że nie grałem. Jakbym nie grał to bym się w tym temacie nie wypowiedział.Myszka - chodziło mi o starowanie SAMĄ MYSZKĄ,Nie trzeba grać wsadem+myszką w WoWie, można samym wsadem, chyba że coś się zmieniło odkąd ostatnio grałem.

teraz zmienmy troche podejscie.... i ogarnijmy. Mowa o tym ze w L2 lepiej sie gra myszka. I wychodzi to lepiej niz w WoWie OK nigy ok. Ale gra myszka w kazdym MMO daje to samo osiagniecie. A w WoWie wchodzisz w opcje i tez nastawiasz na sama myszke :)

A teraz L2... Sorka ale grales kiedys WSAD w L2... bo dla mnie sie gra tak tragicznie.... jak nie koszmarnie. :)

na privach 2 L2 sterowanie WSAD jest skopane okropnie.

Na połowie serwerów nie działa a na drugiej jest maks zbugowane (albo nie załapie czasami, albo koleś się "zawiesi" albo coś), natomiast na offie elegancko wszystko działa i tak też gram

Gram różnie - raz myszor raz wsad

na privach 2 L2 sterowanie WSAD jest skopane okropnie.Na połowie serwerów nie działa a na drugiej jest maks zbugowane (albo nie załapie czasami, albo koleś się "zawiesi" albo coś), natomiast na offie elegancko wszystko działa i tak też gramGram różnie - raz myszor raz wsad

Ciekawe az weszlem na konto na bartzie... wylaczylem Enter Chat wlaczylem sterowanie klawiatura. Klawisze AD sa do rotacji Avatara nie do krokow w lewo czy w prawo(czyli tak jak w WoW i PFSach). kamera sztywno trzyma sie plecow avatora przez co idzie sie zgubic. Poprosiłem goscia z klanu by ze mna powalczyl na Arenie... Nie wiem ale ganianie Daggera po arenie uzywajac klawiatury mija sie z celem. Ale ja gram na Bartzie.. nie wiem jak jest na innych serverach :P

Ja mam propzycje żeby zamknąć ten temat w pizdu bo niedługo pójdzie na nóże siekiery cz kto co ma w łapach i ostów miliony będą itd :)

Lol, siedzę sobie na expie w L2, powiedzielibyście "Exp jakich wiele". Ofiarami są Hienołaki, czyli Ol Mahumy. W pewnym momencie postanawiam zbliżyć się do obozowiska (przedtem expiłem w dość dużej odległości od niego). Zaczynam bić Ol Mahuma, a ten... ucieka z okrzykiem "Tactical Retreat!" prosto w środek obozowiska. Myślę sobie "Lol, ale fajne AI". Patrzę, ten staje na środku. Myślę "O co chodzi". Nagle wraca, a za nim trzy kolejne O_o Czy w jakimś MMO jest takie AI? W L2 nawet jak potworki są passive (nie atakują po podejściu) to po zaatakowaniu ich koledzy zbiegają sie na pomoc.

w Requiem chyba tak jest z tego co pamietam

nie sory pomyliłe sie :D ale są takie że zatakujesz 1 to 3 cie gonia....

Lol, siedzę sobie na expie w L2, powiedzielibyście "Exp jakich wiele". Ofiarami są Hienołaki, czyli Ol Mahumy. W pewnym momencie postanawiam zbliżyć się do obozowiska (przedtem expiłem w dość dużej odległości od niego). Zaczynam bić Ol Mahuma, a ten... ucieka z okrzykiem "Tactical Retreat!" prosto w środek obozowiska. Myślę sobie "Lol, ale fajne AI". Patrzę, ten staje na środku. Myślę "O co chodzi". Nagle wraca, a za nim trzy kolejne O_o Czy w jakimś MMO jest takie AI? W L2 nawet jak potworki są passive (nie atakują po podejściu) to po zaatakowaniu ich koledzy zbiegają sie na pomoc.

Hahaha pamietam to :) Expilem wtedy OLa mojego wyssalem mu zycie a ten zaczol smigac do baraku/namiotu whatever... wiec poszlem bic innego moba... po chwili rzucila sie na mnie grupa chyba z 4 :) Pojechali mnie :((

to chyba nie bylo AI, a raczej skrypt.

Ja mam propzycje żeby zamknąć ten temat w pizdu bo niedługo pójdzie na nóże siekiery cz kto co ma w łapach i ostów miliony będą itd

Masz pełne prawo to zrobić. Temat już dogasa.

hmmm grałem w obie gry w wowa gram nadal :P

ale ja sie ustosunkuje do wypowiedzi ze pve jest na tym samym poziomie :P

w wowie twórcy dzięki instancją rajdowym dali gracza potężna dawkę rozrywki odpowiednie wyważenie temu taktyki itd daleko przegania to co czeka nas w l2

co do mass pvp to i w wowie można czasami sie na to natknąć (500v xxx) ale sa to rzadkie starcia i jeszcze jedno w wowie masz 10 milionów aktywnych kont w tej chwili pozdro :P

moze i jestem subiektywny ale wow znacznie bardziej mi sie podoba a wypowiedzi graczy (tylko L2) są śmieszne co z tego ze kolega grał w wowa 10 dni ( trial) czy nawet miesiąc(darmowy start) gre odkrywasz po 3 ,4 miesiącach :P( na nowo )

dobra jeszcze jedno nikt ( przynajmniej nie widziałem może przeoczyłem) nie porównał obu gier pod względem fabularnym :P

wow>l2 jak to kolega porównywał zadna gra ( może poza warhammerem) niema tak zaawansowanej fabuły :P

nie mówię tu tylko o książkach czy wcześniejszych produkcjach ale o samym wowie w czasie gry gracz ma uczucie w spół towarzyszenia historii zabijanie bossów w odpowiedniej kolejności pre q + npc wspomagające nas w walce na rajdach dialogi itd tworzy całą fabułe jaka przekazuje nam blizzard, warto tu wspomnieć o takich chan q jak "battle fot the undercity" no kurde tego sie nieda opisac a gracz robiący tego chaina odkrywa nowe wydarzenia walczy w ramie w ramie z postaciami znanymi z WC3 oraz książek, co najciekawsze gracz robiacy q nie tylko poznaje aktualnie wydarzenia ale tez odległa przeszłość kreowanie świata itd wow to jedna wielka fabuła jesli tylko potrafi sie to dostrzec :P

co do L2 nie chce sie wypowiadać o fabule zaraz sie pojawi jakis no lajf :P i zacznie mi wymyślać ze za mało świat poznałem :P itd dlatego przemilcze

miedzy innymi dlatego z tych tytułów wybrałem wowa co nie znaczy ze gardze L2, wręcz przeciwnie szanuje ta produkcje jest jednym z czołowych mmorpg świata

ps sry za brak kropek przecinków itd :P

pps to z uciekaniem to w grach tego pokroju norma :P

I tym pozytywnym akcentem stwierdzamy ze wowa kocha całe forum! Miski ave rydzyk chwalmy wowa! Jaki z niego jest buk(bez błedu , pisownia specjalna)woboec L2? JUz sie spuszczacie? Wiec gz moze temat sie skonczy jak napisze wow rox? ( btw czemu blizzard nie przyznaje sie do strat graczy tylko zaprasza na 6msc do grabiaza free?)

I tym pozytywnym akcentem stwierdzamy ze wowa kocha całe forum! Miski ave rydzyk chwalmy wowa! Jaki z niego jest buk(bez błedu , pisownia specjalna)woboec L2? JUz sie spuszczacie? Wiec gz moze temat sie skonczy jak napisze wow rox? ( btw czemu blizzard nie przyznaje sie do strat graczy tylko zaprasza na 6msc do grabiaza free?)

I po co ten tekst? Stary, jak ktoś lubi WoW-a to go za to nie krytukuj, każdy ma własne gusty, więc Twoja opinia jest błędna... Ale cóż takie jest Twoje zdanie, więc je uszanuje, bez komentarzy.

A teraz nie na temat, ale dla ZAINTERESOWANYCH, ostatnio znalazłem fajny filmik z WoW-a:

http://pl.youtube.com/watch?v=kDKAs8LVSmE&...feature=related

Powtarzam, daje to dla tych co chcą, więc bez komentowania.. A daje to tu, bo tu jest poruszany temat dotyczący gry World of Warcraft.

A teraz nie na temat, ale dla ZAINTERESOWANYCH, ostatnio znalazłem fajny filmik z WoW-a:http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Hmm...

http://pl.youtube.com/watch?v=qDeMdjTmKck

Różnica w jakości jednak jest :P

+1. BTW broda, nie siedzisz przez przypadek na forum Wiedźmina? Bo widziałem tam gościa z takim nickiem :)

Bo ten filmik jest na podstawie grafiki z gry :P

To oficjalne:

http://pl.youtube.com/watch?v=SxjIDQhuCvE

http://pl.youtube.com/watch?v=_MepTTg5NaM&...feature=related

http://pl.youtube.com/watch?v=khJSac5P7Uw

Tu sobie porównuj ;P