Wrażenia z DragonProphet

Spróbuję tej gry jednak z waszych relacji coś mi nie pasuje. Każdy hejci, każdy stara się być koneserem ale nie oszukujmy się o gustach się nie dyskutuje i jeszcze nie zrobili takiej gry (i pewnie nie zrobią) która wszystkim przypasuje. DP napewno nie jest złą grą, nawet Metin (nie hejce, sam grałem i spędziłem przy nim wiele setek godzin) był swego czasu panem rynku i tak już jest. Era przemija, coraz to nowsze gry wychodzą. Mi się DP podoba na "pierwszy rzut oka", zobaczymy co będzie dalej. Wiele osób np. podniecało się NWO, dla mnie po wejściu do gry złapał muł i nie wiedziałem czym się ludzie cieszą ale każdy ma inny gust. Ocene wydam po przegraniu kilku godzin.

dobry eng game to end game który kreują gracze... podbijanie osad z Archeage wojny o teraz w EvE Siege w L2 to się liczy a nie jakieś eventy i zwykłe PvP...mojekonto115 jeden cios od mobka zabiera mi 300% HP^^ poducz się matematyki bo 300%hp to 3x max hp wiec wychodzi na to ze mob na 1 hit zabil by cie "trzy razy"

O_o

Ale właśnie w DP podbijasz teren całymi sojuszami... Do tego masz Guild vs. Guild w przyszłosci.

Tak o takie 300% mi chodzi.

Ocene wydam po przegraniu kilku godzin.

I co napiszesz, ze widziales startowke?

DP to epicka całość o której większość nie m pojęci bo Pan administrator guru jedyne newsy jakie wrzuca to kiedy CBT i kiedy OBT. Wszystkie inne portale prezentują zawartość gry a tutaj się hejtuje bo ktoś ma komputer z komunii.

Uwierz że kilka godzin wystarczy by poznać wartość gry. Nie trzeba przejść do end gamu żeby wyczuć jej potencjał i potem osądzić warto było.

Ogólnie przetestowałem trochę tytuł i muszę powiedzieć, że gra nie wyróżnia się niczym szczególnym, wydaje mi się, że cały hype który się kręci w ogół tej gry jest przez to, że stworzyli to twórcy RoM'a. Tak poza tym jakoś nic ciekawego, spodziewałem się dużo lepszego klimatu, bardziej mrocznego świata a jak by dodać trochę więcej kolorów to wyjdzie z tego My little Pony.. Myślałem, że klimat smoków będzie oddziaływał na klimat gry a jednak tak dla mnie nie jest.. Nie wiem jak będzie na end-game ale jak na razie nie zapowiada się nic ciekawego ( ot to co w większości mmo ) a o skopanej optymalizacji to już lepiej nie mówić ( w sumie to DP w ogóle jej nie ma) ale jak wiadomo to beta i jeszcze może trochę się zmienić. Podejrzewam, że podobnie jak w RoM'ie dużą rolę będzie odgrywał IS. Ogólnie rzecz biorąc gra oprócz smoków na tle innych mmorpg nie wyróżnia się niczym szczególnym a sami twórcy chyba do końca sami nie wiedzą jak chce ich finalny produkt wyglądać. Może jak jeszcze dopracują dużo rzeczy to będzie dużo lepiej ale jak na razie ode mnie 5-/10.

A mnie zastanawia, dlaczego głównym wyznacznikiem jakości gry dla większości ludzi jest jej grafika.

@2up to prawda po kilu dobrych godzinach widać każdy śmieć... Animacje, skille, rozbudowę postaci, craft, mechanikę walki, ogólna grafikę terenu/postaci

co z tego że ma wojny o teren i "kiedyś" GvG to jest norma... Dalej nie czuje przekonania trochę za mało klas jest i brak walki "pozycyjnej" żadnych backstabów i walki zza pleców nie trzeba wykonywać... mało skillowe... w NVO fajnie to zrobili z weak spotami

@up bo mamy 2013 rok wiec nowe gry nie powinny wyglądać gorzej niż gry z 2010 (rift ffXI PWI itp)

A mnie zastanawia, dlaczego głównym wyznacznikiem jakości gry dla większości ludzi jest jej grafika.

Odpowiem Ci na to w jednym zdaniu. Ludzie dla których wyznacznikiem jest grafika to pokolenie młodej daty którzy nie pamiętając jaką frajdę wielu osobą przynosiła gra w tibie,

Uwierz że kilka godzin wystarczy by poznać wartość gry. Nie trzeba przejść do end gamu żeby wyczuć jej potencjał i potem osądzić warto było.

W casulowych gierkach tak, tutaj zawartosc jest rozlozona na wszystkie poziomy.

Ogólnie przetestowałem trochę tytuł i muszę powiedzieć, że gra nie wyróżnia się niczym szczególnym, wydaje mi się, że cały hype który się kręci w ogół tej gry jest przez to, że stworzyli to twórcy RoM'a. Tak poza tym jakoś nic ciekawego, spodziewałem się dużo lepszego klimatu, bardziej mrocznego świata a jak by dodać trochę więcej kolorów to wyjdzie z tego My little Pony.. Myślałem, że klimat smoków będzie oddziaływał na klimat gry a jednak tak dla mnie nie jest.. Nie wiem jak będzie na end-game ale jak na razie nie zapowiada się nic ciekawego ( ot to co w większości mmo ) a o skopanej optymalizacji to już lepiej nie mówić ( w sumie to DP w ogóle jej nie ma) ale jak wiadomo to beta i jeszcze może trochę się zmienić. Podejrzewam, że podobnie jak w RoM'ie dużą rolę będzie odgrywał IS. Ogólnie rzecz biorąc gra oprócz smoków na tle innych mmorpg nie wyróżnia się niczym szczególnym a sami twórcy chyba do końca sami nie wiedzą jak chce ich finalny produkt wyglądać. Może jak jeszcze dopracują dużo rzeczy to będzie dużo lepiej ale jak na razie ode mnie 5-/10.

Problem polega na tym, że od paru ładnych lat nie wyszła spójna gra z end-game i ogromna zawartoscia. Ja tego szukałem i to znalazłem. Wieć "nic nowego" nie wiem do czego ma sie odnosic bo od XX lat nie wychodzi "nic nowego". Teraz w grach chodzi o stworzenie gry ktora ma i end-game i am czym przyciagnąć.

@up to prawda po kilu dobrych godzinach widać każdy śmieć... Animacje, skille, rozbudowę postaci, craft, mechanikę walki, ogólna grafikę terenu/postacico z tego że ma wojny o teren i "kiedyś" GvG to jest norma... Dalej nie czuje przekonania trochę za mało klas jest i brak walki "pozycyjnej" żadnych backstabów i walki zza pleców nie trzeba wykonywać... mało skillowe... w NVO fajnie to zrobili z weak spotami

balblabla

znowu pierdziele z niewiedzy.

Klas jest 6 albo 8 tylko pod tą samą nazwą. Tank z guardiana statuje sie inaczej, uzywa innych skilli i innych masterów. itd. nie chce mi sie tego tlumaczyc ale DP ma 4 klasy tylko z nazwy.

A mnie zastanawia, dlaczego głĂłwnym wyznacznikiem jakości gry dla większości ludzi jest jej grafika.

Tutaj bardziej chodzi o optymalizacje niż o grafikę.

Niestety mamy juz 2013r i gracze są bardziej wymagający jeśli chodzi o grafe dlatego jest hejt.

Odpowiem Ci na to w jednym zdaniu. Ludzie dla których wyznacznikiem jest grafika to pokolenie młodej daty którzy nie pamiętając jaką frajdę wielu osobą przynosiła gra w tibie,

słuchaj, ja mam 27 lat, zaczynałem od pegazusa, amigi, potem settlers czy warcraft na PC jeszcze win 3.11 w niemieckiej wersji bo nie mogłem EN załatwić, do dzisiaj mam zainstalowane Baldurs Gate, Icewind Dale czy Dungeon Keeper, ale niech łepek nie wmawia dla mnie że DP ma najlepszą grafikę z wszystkich mmo które są na rynku bo nie lubie jak ktoś jawnie na mnie szcza i mówi że deszcz pada

nie powiedziałem też że gra jest zła, do d... itd., ale na razie (może potem będzie lepiej bo jednak gram) jest przeciętna

Edit:

zresztą czasem ze znajomym przy piwie gramy w tanki na pegazusie do dnia dzisiejszego

i jeszcze jedno, świat idzie do przodu, pojawiły się samoloty, amfetamina więc dlaczego w 21 wieku mam grać w coś co wygląda ... tak sobie, skoro mam sprzęt nawet spoko, to chcę żeby to wyglądało tip top

W sumie pierwsze wrażenie po wejściu dosyć pozytywne, gra zachęciła mnie do spędzenia czasu przy niej. Mam nadzieje że nie zawiodę się w późniejszym etapie, do zobaczenia za kila godzin. Nick w grze Moroq jak coś.

słuchaj, ja mam 27 lat, zaczynałem od pegazusa, amigi, potem settlers czy warcraft na PC jeszcze win 3.11 w niemieckiej wersji bo nie mogłem EN załatwić, do dzisiaj mam zainstalowane Baldurs Gate, Icewind Dale czy Dungeon Keeper, ale niech łepek nie wmawia dla mnie że DP ma najlepszą grafikę z wszystkich mmo które są na rynku bo nie lubie jak ktoś jawnie na mnie szcza i mówi że deszcz padanie powiedziałem też że gra jest zła, do d... itd., ale na razie (może potem będzie lepiej bo jednak gram) jest przeciętna

Pokaż mi ładniejsze mmo... Zresztą na jakiej strefie jesteś? Do was mozna mowic jak do sciany.

powtórzę...

BAKRA I SATUMA BYŁY ROBIONE JAKO PIERWSZE I MAJA PO 2-3 LATA.

Zachęcam do sprawdzenia mapek na wyższym levelu.

słuchaj, ja mam 27 lat, zaczynałem od pegazusa, amigi, potem settlers czy warcraft na PC jeszcze win 3.11 w niemieckiej wersji bo nie mogłem EN załatwić, do dzisiaj mam zainstalowane Baldurs Gate, Icewind Dale czy Dungeon Keeper, ale niech łepek nie wmawia dla mnie że DP ma najlepszą grafikę z wszystkich mmo które są na rynku bo nie lubie jak ktoś jawnie na mnie szcza i mówi że deszcz padanie powiedziałem też że gra jest zła, do d... itd., ale na razie (może potem będzie lepiej bo jednak gram) jest przeciętna

Tu masz racje, opisałeś to bardzo dobrze. Baldrus Gate rządzi :D

Pokaż mi ładniejsze mmo... Zresztą na jakiej strefie jesteś? Do was mozna mowic jak do sciany.powtórzę...BAKRA I SATUMA BYŁY ROBIONE JAKO PIERWSZE I MAJA PO 2 LATA.Zachęcam do sprawdzenia mapek na wyższym levelu.

ładniejsze MMO, proszę bardzo- Guild Wars 2

GW2 jest ładniejsze to fakt. Ale jemu chodzi raczej o mmo f2p nie b2p.

Ok, po części macie rację i w pełni zgadzam się ze stwierdzeniem, że grafika jest ważna. Z tym, że moim zdaniem nie powinna być najważniejsza i nie powinna stanowić głównego argumentu w dyskusji na temat tego, która gra jest lepsza. Gra nie musi wyglądać jak TERA, by dawać dużo frajdy i wprowadzać innowacyjne rozwiązania (sama w swoim czasie namiętnie pykałam w TERĘ, ale szczerze powiedziawszy denerwuje mnie porównywanie do niej wszystkich nowo wypuszczanych wypuszczanych tytułów).

Moze zamaist dyskutowac na forum popiszemy w grze przy wspolnej wyprawie na instancje? Gildia Vistula zaprasza pm Vange.

Moze zamaist dyskutowac na forum popiszemy w grze przy wspolnej wyprawie na instancje? Gildia Vistula zaprasza pm Vange.

Zaraz napisze w grze. Jak możesz odezwij się do Moroq

To tylko gra... To tylko forum... Spokojnie :]

archage jest ładniejsze i też jest w becie <3

Zależy od gustu, mi sie klimat w GW2 nie spodobał i zdecydowanie wole ogladać Wynnydie w DP.