Wspólne granie na streamie

Graba good roboten, przyjemnie się oglądało

Aby kupić nowe gry potrzebne są reklamy, a z reklam pieniądze :) A ostatnio płakaliście, ze zarabiam na streamie xD

Poza tym pojawiają się inne gry, ale jest ich mniej :) Np. ostatnio pogrywaliśmy trochę w horrory i była mega zabawa :) Graliśmy w kalambury, tetrisa, curve fever, binding of isaac,

Moi widzowie wiedzą, ze w najblizszym czasie mogą spodziewać się nowych gier i wiedzą jakich :) Poza tym te gry w które gramy odpowiadają większości widzów tylko, ze czesc bardziej woli BF3, część Fifę itp itd :)

Nie rozumiem Waszego hejtu. Nie podoba sie to ok - nie ogladajcie, ale takie hejtowanie jest ciut dziwne

Hejka,

Z ciekawości(hate by QQi/Avitus to coś interesującego xd) spojrzałem na kilka twoich filmików w serwisie youtube.

Trzymasz poziom "Rocka" i w ogóle w zachowaniu jesteś bardzo do niego podobny,pewnie dlatego wypromował cię.

Powodzenia w dalszym nagrywaniu.

Rock i wszystkie jego pochodne ,to nie dla mnie;/

Streamując/nagrywając gameplaye dajesz to publiczności do oceny-krytyki. Krytyka może być pozytywna lub negatywna. Według ciebie rozumując krytyka pozytywna to wierny widz, który będzie wyczekiwał kolejnych odsłon a krytyka negatywna to głupi hejter dla którego nie masz co poświęcać czasu. Taki jest twój tok rozumowania.

Pogratuluj swoim obrońcom ode mnie, którzy jadą mnie na prywatnych wiadomościach (oczywiście je usuwam).

Hejka,Z ciekawości(hate by QQi/Avitus to coś interesującego xd) spojrzałem na kilka twoich filmików w serwisie youtube.Trzymasz poziom "Rocka" i w ogóle w zachowaniu jesteś bardzo do niego podobny,pewnie dlatego wypromował cię.Powodzenia w dalszym nagrywaniu.Rock i wszystkie jego pochodne ,to nie dla mnie;/

Miałem tutaj napisać fajny tekst, praktycznie już go napisałem, ale jakoś stwierdziłem że po co.

Niestety nie wszyscy odróżniają krytykę od hejtowania, dlatego też większość robi jakieś spiny.

Dla mnie jest czymś normalnym słuchać pozytywne jak i negatywne opinie o czymś co postanowiłem ukazać publicznie.

Norma, przecież każdy ma prawo do swojego zdania oraz nawet dyskusji na ten temat.

Jeszcze raz przypomnę, my nie hejtujemy tylko wyrażamy swoją opinie.

Bynajmniej ja piszę uzasadnienia, a takiego czegoś nie można nazwać już hejtem.

Hejt jest raczej komentarzem napisanym z premedytacją, lecz nie koniecznie uargumentowany.

Mam nadzieję, że w końcu jakaś część grupy przestanie być kojarzona z hejtem, a raczej wyrażaniem swojego zdania.

Pozdrawiam.

BTW Rock/Graba to także nie moja piaskownica. Wyrosłem z niej już ponad 15 lat temu.

A ja nie rozumiem strem'ów na tym portalu, przez pierwsze 10-15 minut jest zachwyt nową grą, gdzie po chwili na czacie jak jadą po grze to wyłączacie, i zmieniacie na inną. I mówicie, że nuda włączacie lola albo dotę 2 na tym koniec pokazywania o danej grze więc nie wiem po co te zaproszenia jak za 30 minut zmienicie grę ;).

mineło

Jak się 1 raz ogląda stream to ma się takie zdanie jakie się ma. Wypada obejrzeć kilka(naście) razy i wtedy wyrobić swoje zdanie. Nie raz wchodziłem i był McPixel czy jakaś inna gra. W League Of Legends(niee w LoLa) grałem z Grabą nie raz.

@peelen

No to teraz pojechałeś po całości!!! Hahahaha!!!

"I graba jest identyczny. Czasami się fajnie słucha takiego smiania, sucharów itp. Ale jak sie u niego spędzi kilka miesięcy to juz ma sie to w d*pie i żyga się tym. Tylko o ile rock juz jest dorosły i nie klnie, ma syna i spowazniał i udaje tylko takiego grzecznego to graba chce być dla tych 15 latków jak ziomek ze szkoły. Przeklina, smieje z ludzi, nieraz poleci rasistowskim tekstem. Każdy mający coś w głowie ma z niego szydere bo to widać na kilometr jak robi wszystko, żeby byli widzowie."

Toć to jest kłamstwo na kilometr. Każdy wie, że przekleństwo pojawiają się u baaaaardzo rzadko - o tym mówiłem na streamie. Śmieję się z ludzi? Wolne żarty. Czasami robimy Q&A i dzwoni młodsza osoba przed mutacją. Ludzie na czacie się śmieją. Ja nigdy się z takiej (czy innej) osoby nie śmiałem. Zawsze ją wspierałem a na czacie leciały timeouty za takie rzeczy. Rasistowskie teksty - czasami żartujemy na różne tematy (często żartuję i na swój temat). Od razu po takim żarcie mówię, że żartuję i przepraszam jeżeli ktoś poczuł się urażony.

PLN - miałem Cię za osobę inteligentną. Często można było z Tobą normalnie porozmawiać. Nie wiem co Ci odwaliło, ale zawiodłem się na Tobie. Na tym forum są 4 osoby, które stworzyły kółko wzajemnej adoracji przeciwko mnie :) Ale to nic :)

I PLN - to gdzie ja pracowałem, dlaczego nie pracuję już tam (o czym mówiłem na streamie i na pewno to wiesz), moje stosunki z Kasią i moje życie prywatne to nie Twoja sprawa i się w to po prostu nie wpieprzaj :) Ja Tobie nie mówię co masz robić w życiu, więc i Ty się o mnie nie martw

I widzicie - nie można przeprowadzić normalnej dyskusji, kiedy ludzie podaję nieprawdziwe informacje na mój temat. Wszystkie moje filmiki są na internecie - wszystko można sprawdzić i przekonać się jak jest w rzeczywistości. Nie wiem czy ktoś Wam płaci za robienie mi czarnego piaru ale to nic Wam nie da :) Ludzie co mnie oglądają wiedzą jaka jest u nas fajna atmosfera, jak możemy pogadać wspólnie na różne tematy, pograć czy pośmiać się :) A niestety żyjemy w takim kraju, że jak ktoś nie jest w stanie czegoś osiągnąć i widzi, że komuś się udało - to musi się dosrać. To dlatego właśnie nasz kraj cały czas gdzieś się ciągnie z tyłu Europy. Rozmawiałem z wieloma ludźmi, którzy osiągnęli o wiele większe sukcesy niż ja - w każdym przypadku jest to samo. Tak to już jest w tym naszym pięknym Kraju.

@upA odnośnie banowania ludzi za nic to proszę Cię nie kłam Każdy z moich widzów poręczy za mnie, że nigdy nie zbanowałem kogoś bez powodu, albo za konstruktywną krytykę (o którą często proszę).

Ekhem, o "konstruktywną krytykę" SamotnyKamyczek2000 także prosił, a jak się to wszystko skończyło ludzie zainteresowani tematem dobrze wiedzą, tak więc proszę cię o podanie twojej definicji tego sformułowania. Sam zostałem zbanowany przez Rocka po rzuceniu w jego stronę paru twardych slow na temat jego osoby i działalności na YT, oczywiście wszytko było poparte faktami, dowodami, jego wypowiedziami i cytatami z różnych źródeł, ale cóż d*pa boli bo ktoś doszedł do niewygodnych dla niego wniosków. Tak więc ponawiam prośbę o definicje "konstruktywnej krytyki" panie RockV2(oglądałem twoje materiały, oraz po wpisach tutaj widzę, że nie tylko ja odnoszę takie wrażenie).

@Mo0mo - u Rocka jest to o tyle skomplikowane, że wielu ludzi pisze do niego "Rock sprzedałeś się" itp itd, co jest raczej słabe i moderatorzy/Rock to po prostu banują.

Wiem, że przez takie akcje i takie bezsensowne hejtowanie - obrywa się czasem użytkownikom, którzy rzeczywiście mają jakąś ciekawą krytykę, której warto by było wysłuchać. Dlatego ja rozumiem, że moderacja/Rock nie wdają się już w dyskusje, bo takich użytkowników jak Ty (w sensie że krytykujących ale nie rzucających bezpodstawnym hejtem) jest baaaaardzo mało.

Konstruktywna krytyka musi się przede wszystkim opierać na faktach. Ja rozumiem, że coś się może nie podobać w moich streamach czy w mojej osobie. Sam wielokrotnie pytałem moich widzów co jest źle, co może być lepiej - wtedy każdy dawał jakieś swoje sugestie. Oczywiście też nie jestem w stanie tego wszystkiego wprowadzić. Nie wiem jak dokładnie zdefiniować konstruktywną krytykę. Ja to widzę tak: "Słuchaj, moim zdaniem powinieneś wcześniej streamować. Wielu ludzie nie ma czasu siedzieć tak późno. Cały czas tylko LoL, BF3, Fifa - proponuję Ci zagrać w fajną darmową grę PoE, Mega Kurczaki, Atak Wściekłego Dentysty. Dodatkowo możesz zobaczyć w sklepie TadeX jest przecena na super grę RoboMuszy 3. Mógłbyś pomyśleć o zmianie mikrofonu bo słabo Cię słychać. Czasami przynudzasz na streamach - może podczas gier porozmawiasz o jakiś ciekawostkach ze świata Muszek Owocówek" - itp itd.

To jest moim zdaniem przykład takiej krytyki idealnej - która wskazuje jakiś problem i sugeruje jakieś rozwiązanie.

A popatrz teraz kilka postów wyżej na post peelena (mojego zatwardziałego hejtera). Po pierwsze kłamie i wprowadza ludzi w błąd. Po drugie - wpieprza się do mojego życia prywatnego. Po trzecie to jest taka osoba, która chciała żeby stream był taki jaki on sobie tego zażyczy. Co już nie jest po jego myśli - jest złe. Nie akceptuje tego, że komuś innemu to nie musi się spodobać. Także też trzeba pamiętać, że przy takiej ilości widzów nie da rady dogodzić każdemu w 100%.

Jak coś jest przeciwko tobie to od razu "Nie nie jak tak nie robię. Won mi z oczu hejterze jeden bo widzów stracę". Nie potrafisz przyjąć krytyki jak normalny człowiek co wiąże cię z tym, że nie nadajesz się na streamera.

Najśmieszniejszy twój wybryk? Kupienie AverMedia Live Gamer HD. Jak Rock ma to ty też. Ale nie chodzi o to. Biega o to, że twój komputer przy streamie był obciążony bo masz do d*py kartę graficzą i zamiast sprzedać tej a kupić nowszą, lepszą to nie- ty musisz kupić coś co jest drogie i co ma Rock.

Avitus - kolejny przykład, że nie znasz się a mówisz :)

Fakt, karta graficzna jest moim najsłabszym ogniwem teraz ale:

Avermedia Livegamer HD to karta pozwalająca na świetne przechwytywanie video. Była mi ona potrzebna żeby przechwytywać obraz z gier bezpośrednio (a nie przez jakieś dxtory, albo słabo działające sprzętowe przechwytywanie). Zwięszyło mi to fpsy w grze, odciążyło procesor i sprawiło, że mogę streamować w większym bitrate :) Dodatkowo mogę robić streamy z X360 :) Także był to zakup jak najbardziej udany :)

A co do krytyki to potrafię ją przyjąć, ale teksty "sprzedałeś się, nie wspierasz pkb, nie szanujesz widzów" itp są kłamstwem a nie krytyką :)

Czy ja waliłem kiedykolwiek tekstem, że człowiek się sprzedał? Nie. Po prostu krytykuję to jak po zbyt szybkim otrzymaniu partnerstwa człowiek zamiast kontynuować hobby idzie tylko w kasę.

Powiem tak, kiedyś oglądało się ciebie naprawdę OK, a teraz już się tego nie czuje. Straciłeś ten kontakt z widzem co kiedyś. Może tylko tak mi się wydaje ale jakoś to odczuwam.

Na jakiej zasadzie twierdzisz, że idę w kasę? Oczywiście chcę zarabiać, bo to moja praca, ale jakoś moi widzowie nie zauważyli i nie mówią mi, że lecę na kasę - a osoba która mnie nie ogląda to widzi xD

(a o tym sprzedaniu się to mówiłem ogólnie, a nie, że Ty konkretnie to mówiłeś)

@Misiael - streamy są takie same. Uwierz mi, nie zmieniłem się i dalej jest super atmosfera. Fakt - jest więcej osób więc moja uwaga jest po prostu bardziej podzielona i czasami może tak być, że np Twojego czy czyjegoś pytania nie widzę. Przyjdź dzisiaj na stream :) Będzie Devil May Cry nowy :) Zobaczysz co i jak :) Ruszamy pewnie ok 18

Przykro mi ale mojego pytania nie zobaczysz raczej ani teraz ani nigdy. A nowy DMC to profanacja serii.

Przykro mi ale mojego pytania nie zobaczysz raczej ani teraz ani nigdy. A nowy DMC to profanacja serii.

Wszyscy tak bardzo przezywają nowego DMC, jaki to on zły i w ogóle ble. Trzeba przyznać, że to jak został zmieniony Dante, oraz Vergil woła o pomstę do nieba, o "żarcie" z białą peruką już nawet nie wspomnę. Sęk w tym, że największym atutem DMC ZAWSZE BYŁ GAMEPLAY I DYNAMIKA ROZGRYWKI W POŁĄCZENIU ZE STRASZNIE KLIMATYCZNĄ MUZYKĄ, a nowy DMC to ma. Prawda gra jest łatwiejsza od poprzednich części, ale niestety, lub stety, gry robią się coraz łatwiejsze gdyż gra coraz więcej casuali. Reasumując - DmC: Devil May Cry(ch*jowa nazwa btw x3) jest grą dobrą, mogła być lepsza, ale bez przesady.

#Edit

Skoro ma być DMC to może nawet zajrzę ;)

Będzie Devil May Cry nowy

Kupiłeś mnie :D ja ogólnie nie jestem wielkim fanem streamów i rzadko je oglądam, ale 100x bardziej wolę Grabę od Rimejka. A że nie wiem nic na temat partnerstwa i innych dupereli to wolę oglądać Grabę. No nie wiem tak jakoś bardziej mi odpowiada ten stream.

Aaaa Graba i tak będzie dalej streamował nie patrząć raczej na Wasze opinie. Przydały by się raczej rady.