@Xasarm- piszesz bzdury i glupoty Byles kiedys za granica ? Bo wynika z tego , ze raczej nie...Polacy nie sa szanowani?? Nigdy w zyciu nie spotkalem sie z tym by ktos nie sznowal gdzies Polaka - sory ale 15-16 latkowie czy 18 latkowie ich zdanie raczej mnie nie insteresuje i 99% Polakow . Tak , ze proponuje poprostu zamknac ten temat bo zaraz wybuchnie drama . W wiekszosci krajow Polacy sa uznawani za najlepszych fachowcow i sa bardzo szanowani na rowni z innymi... . Proponuje pozycz troche na swiecie a nie pisac cos co sie zaslyszalo.
A skoro wstydzisz sie byc Polakiem to poprostu moze wyprowadz sie z Polski co ? po co nam osoby , ktore nie chca byc polakami i tego sie wstydza??
Sory ale czytajac wasze posty piszac , ze wstydzicie sie byc Polakami sa zalosne...jak mozna wstydzic sie bycia Polakiem ??....wyjedzcie chociaz pare razy za granice to moze przejzycie na oczy , ze tam kazdy ma to gdzies skad jestescie...i kazdy traktuje kazdego rowno.
Skoro gry mmo odbijaja sie na waszym zyciu to juz tez jest cos nie tak - serio , moze troche zycia mniej gier i swiata realnego ?
Gram w mmo od 15 lat ? nigdy nikt nie obrazil mnie ze wzgledu na to , ze jestem Polakiem - obecnie staram nie grac sie z osbami powyzej 20 lat bo mlodi mnie irytuja zachowaniem
Xasarm - piszesz o zachowaniuw internecie ? hmm Jak myslisz jaka byla by reakacja ludzi jezeli powiedzial bys to grupie doroslych osob , ze wstydzisz sie byc Polakiem ? mysle , ze w moment wylapal bys kopa w tyle i pare beckow a nastepnie kazano by CI sie oddalic w trybie natychmiastowym
Byłem za granicą wiele razy i wiele granic przekroczyłem. Najważniejszą z nich była granica ograniczenia umysłowego.
Polscy specjaliści? Tylko pochodzenia żydowskiego
Reszta wypowiedzi to bełkot.
@CicutaVenenum a co 15 latek moze wiedziec o zyciu albo 18 jak nawet nie zasmakowal pracy....kazzdy po pewnym czasie pracy zaczyna myslec realnie a nie to co przeczyta w internetach
Jeżeli piszesz o smakowaniu pracy, to masz jakieś krzywe wyobrażenie na ten temat. Pracy smakują ludzie, który traktują ją jako rozrywkę i zabawę, a nie jako konieczność. Po tym poznać można po tobie osobę nieobeznaną z życiem.
Sorki , zycie a teoria to 2 rozne rzeczy zobaczymy jak Ci wszyscy madrzy pokoncza szkoly studia i jak to odrazu dostana super prace jak to poniektorzy pisza Moze wtedy przejza na oczy dostrzega , ze w Polsce mzoesz byc kazdym za DARMO w innych krajach wiekszosc studiow to ogromny wydatek na , ktory malo kto sobie moze pozwolic..zreszta tu tak powinno byc studia nie powinny byc darmowe bo mamy to co mamy tysiace ludzi po studiach tego samgo kierunku . Dziekuje zakonczylem ten bezsensowny temat.
Jeżeli są zdolni to przejrzą.
Temat jest założony tylko po to aby wywołać gównoburzę przez kogoś kto musi się dowartościować w internetach. Bo szczytem hipokryzji jest opluwanie swoich rodaków, wstydzenie się za nich, unikanie ich i mówienie "po angielsku" a mimo to koleś siedzi na polskim forum i prowadzi dyskusję z POLAKAMI PO POLSKU O matko. HURDUR HUR DUR. Dawno się tak nie ubawiłem... No cóż. Ferie się rozpoczęły to będzie więcej takich troli w najbliższym czasie.
Nie jest, jego celem jest kulturalna dyskusja, którą niektórzy, w przeciwieństwie do ciebie, potrafią prowadzić.
tez kiedyś byłem w tym wieku wstydzenia się z bycia polakiem, ale na szczęście wyrosłem i mi przeszło.
Każda emigrująca społeczność jest postrzegana jako cebulaki, niezależnie czy są to turkowie, ukraincy, wietnamczycy czy polacy.
Jeśli chcesz żeby polska lepiej się kojarzyła to może swoim przykładem propaguj pozytywne standardy?
Chcesz by polska była lepiej postrzegana? Czy po prostu znalazłeś sposób na to by czuć się lepszym od dominującej grupy społecznej? Bo wiesz, tak robią nastoletnie dziewczynki które "są inne od reszty dziewczyn".
polska, polska, polska. polak, polak. Jedna osoba nie zbuduje pozytywnych stereotypów, jeśli te negatywne, budowane przez innych Polaków przez setki lat, są aż tak utrwalone i haniebne.
Internetowe wywody typu - "przyznaja mi racje albo nie"
Swiat ewoluuje, tym samym ludzie. Autor tematu, wstydzi sie swojego pochodzenia... czlowieku to wez sie wynies i na polskich forach tez nie pisz.
Mentalnosc Polaka nie ogranicza sie do pseudo naukowych wywodow na forum MMORPG. Idz po ulicy w bialy dzien i mow jak to "wstydzisz sie byc Polakiem" nie zdziw sie jak dostaniesz wkoncu piescia w twarz za rogiem.
Polacy to przedewszystkim bardzo dumny narod. Najwieksi swiatowi uczeni maja polskie korzenie, najlepsi wojownicy to wlasnie Polacy. Nie ma miejsca na swiecie w ktorym nie spotkasz Polaka. Niestety w XXI wieku, dzieki dobie komputeryzacji mamy to co mamy, gdzie leniwe umysly mlodych ludzi tona w ignorancji manifestujac to w internecie, z tym nic sie nie zrobi.
Kazdy kto sie wstydzi polskosci, moze niech przejdzie na Islam?
Nie wstydze sie niczego. Nie odpowiadam za zachowanie innych, wiec nie bede sie za nich wstydzic. Jestem dumny, ze dane mi bylo urodzic sie w tym pieknym nadbaltyckim panstwie. Gdybym mogl zmienic miejsce urodzenia i narodowosc to pewnie bym tego nie zrobil.
????????????????????????????????
Uważasz, że religia mahometa jest w jakichś sposób negatywna? Co ty człowieku piszesz? Gdy Polacy robili domki z kupy, to Arabowie tworzyli cywilizacje ówczesnego świata.
Chciałbym z miejsca zaapelować do ludzi, którzy wstydzą się bycia Polakiem.
Jeśli nie jesteś stereotypowym cebulowym Polaczkiem , to mów z dumą o tym skąd jesteś i dawaj świadectwo inne niż znają ludzie rzucający na prawo i lewo stereotypami.
Jeśli natomiast utożsamiasz się z cechami z góry przypisywanymi Polakom za granicą , to sam jesteś przyczyną wstydu swojego i co gorsza innych.
Na szczęście się nie utożsamiam.
i tego jaki sens ma wyrażanie swoich antypolskich poglądów na polskim forum?
Dużo by mi to rozjaśniło i w spokoju mógłbym przyjąć większość z Waszych wypowiedzi.
Z góry dziękuję.
Obiektywna ocena
Niby dlaczego? Bo dobrze powiedział? Jakbyś mi powiedział na ulicy, że nie czujesz się polakiem to dostałbyś automatycznie w ryj i razem z Twoim ojcem albo dziadkiem wytłumaczyłbym Ci co to znaczy być polakiem. Mamy piękny kraj ze straszną historią ale własny. Nasz własny i robimy sobie w nim co chcemy. Możemy się gryźć całe życie ale obcemu wara i niech ktoś spróbuje to zaraz zobaczy jak wyjmujemy noże z własnych pleców by posłużyły nam za broń. I tak, większość nas stawia narodowość nad człowieczeństwo bo nie wiem czy zauważyłeś ale człowieczeństwo to towar deficytowy na świecie, a nie tylko w naszym kraju. Słowiańska kultura jest dzika i mamy to w sobie, nie nam porównywać się z krajami zachodnimi bo są po prostu inne. Jacy byśmy nie byli to wstydzić można się tylko za tych, którzy utracili swoją narodowość a tych co nie chcą być polakami zapraszam na zachód, może jakiś dobry muzułmanin pozbędzie się tego syfu.
HADZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIA URAAAAAAAAAAAAA POLSKA Z SZABELKĄ NA KONIU
ups, Żółte Wody
Wydaję mi się, że w każdej grupie narodowej znajdzie się odłam "toksycznych" graczy. Osobiście jestem dumny z bycia polakiem i nie spotkałem się w grach MMORPG z jakąś niechęcią związaną z tym. Podajcie mi drugi kraj z tak bogatą historią jak nasz.
Japonia
Jeśli ktoś się wstydzi, że jest Polakiem to czemu nie zrzeknie się obywatelstwa? Wielki problem to nie jest. Zawsze mnie zastanawiało czemu ludzie w internecie tak bardzo chwalą się, że wstydzą się swojego pochodzenia, a w prawdziwym życiu jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś tak powiedział boi się, że dostanie po mordzie? Inne narody są lepsze ciekawe pod jakim względem? Pytanie do wstydzących się tego, że są Polakami, niech powiedzcie w czym taki Anglik jest lepszy?
Jeśli informacja w twoim profilu jest prawidłowa to na cholerę żyjesz w kraju w którym większość ludzi to nacjonaliści. xD
Bo nie chce się jebać z papierkami, a ponadto(to już sprawa osobista) - chcę jak najdłużej żyć na koszt Polaków. Bo, gdy oni będą czyścić toalety w WB, to ja będę otrzymywał stypendia naukowe z podatków ich rodziców.
Reszta postów była rzeczowa lub aż zbyt bezsensowna by skomentować.
Publicznie oświadczam, że mogę powiedzieć na ulicy swoje zdanie na temat polskości w każdym większym mieście, które przed drugą wojną światową nie było polskie.