Wyniki wyborów prezydenckich 2015

Czytajcie ze zrozumieniem, sondaż a faktyczny wynik to dwie różne rzeczy...

I tak zazwyczaj to się sprawdza :)

Tak jak było z PSL?

Jak czytam te wypociny Qkazoo to się zastanawiam gdzie sie podziewał gdy Bóg rozumek dawał Człowieku to, że ludzie nie mają wykształcenia to mają zostać wyrzuceni na bruk, albo powinno ich się wykorzystywać? Jak ja nie cierpię takich bezmózgów jak Ty, idąc Twoim tokiem rozumowania skoro ludzi niewykształconych powinno sie wykorzystywać to takich jak Ty powinno sie utylizować... jak śmieci

Boga nie ma, to sprawa pierwsza. To tylko moje zdanie.

Po drugie, nie pisałem nic, o tym, że ktokolwiek ma być wyrzucony z powodu braku wykształcenia. Naucz się czytać ze zrozumieniem bo masz chyba z tym problem.

Jeżeli ktoś nie ma wykształcenia to nadrobi to doświadczeniem lub sprytem. Nie każdy musi być magistrem czy inżynierem, tym bardziej, że w tej chwili po studiach umiesz wielkie gówno.

Wojskowych i policjantów wyszkolonych mamy za mało, bo młodzi ludzie nie chcą podejmować takich zawodów. Ślusarzy, murarzy, kowali czy hydraulików i coraz mniej bo młodzi ludzie chcą skończyć studia bez wysiłku i na ściągach lub na "pan da". Programistów też jest dużo mniej niż potrzeba. Ale Wam się nie chce ruszyć d*py i nauczyć czegokolwiek.

Jak nie macie żadnych umiejętności potrzebnych na rynku pracy to po co istniejecie.

@Fury Jeżeli nie masz wykształcenia, doświadczenia czy chęci nauki zawodu czy innych umiejętności, które pozwolą Ci się odnaleźć na polskim rynku pracy, to właśnie Ty będziesz zbędnym śmieciem, który nikomu nie jest do niczego potrzebny.

+ Mógłbyś być, ewentualnie czyimś niewolnikiem. Chociaż nawet niewolnik jest zmuszany do nauki pewnych rzeczy...

Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

@Misiael

. italy__i_surrender__by_alexthehedgehog15

@Fury

To oczywiste, że silniejsi wykorzystują słabszych. Tak było, jest i będzie i tego nie zmienisz bo tak działa przyroda, że silniejszy wygrywa. Jak ktoś jest głupi i daje się wykorzystywać to tylko jego wina.

@Misiael . @FuryTo oczywiste, że silniejsi wykorzystują słabszych. Tak było, jest i będzie i tego nie zmienisz bo tak działa przyroda, że silniejszy wygrywa. Jak ktoś jest głupi i daje się wykorzystywać to tylko jego wina.

Ależ prowokuj. Prędzej czy później ja będę swoją wypłatę przyjmował w euro,funtach czy dolarach a ty będziesz robił za najniższą krajową. Taka jest kolej rzeczy ;)

@Misiael

Świetnie to jak już będą Ci z nieba leciały te dolary to daj znać. Swoją drogą nie wiem czy po studiach medycznych pracuje się za najniższą średnią krajową chyba, że tak macie we francji?

gorszego chlewu od po nikt chyba nie zrobi ... zresztą jak można zagłosować na kogoś kto ma na imię maria i ma wacka między nogami xD ?

@up

Kiedyś jak rodziło się hermafrodyta to dawali zawsze jedno imię męskie a drugie żeńskie. Taka ciekawostka ot co ^^.

Ależ prowokuj. Prędzej czy później ja będę swoją wypłatę przyjmował w euro,funtach czy dolarach a ty będziesz robił za najniższą krajową. Taka jest kolej rzeczy

Zadzwoń jak będziesz wydawał w euro,funtach czy dolarach :)

A jeśli chodzi o te długopisy z niebieskim tuszem to serio głos nieważny ? Bo co to za głupi przepis ? Chyba że to jest jak z arkuszami maturalnymi że tylko czarny długopis bo maszyna i technologia jest tak w d*pie że innego koloru nie odczyta ?

Jestem liberałem i najbliżej było mi do Palikota, ale jeśli on nawet nie potrafi utrzymać własnej partii, to jak ma utrzymać kraj z 40 milionami ludzi.

Palikotowi akurat tak się poglądy zmieniają, że gdyby nie "sztywny" elektorat na prawicy to byłby konserwatystą. Takiej osobie nie powinno się ufać.

Frekwencja wynosiła niecałe 50%, co robiła reszta? To jest śmieszne, powinien być jakiś przymus głosowania.

Niestety, znam parę osób które narzekały na wynik wyborów, siedząc cały dzień na d*pie. Wystarczy wmówić ludziom że nic się nie zmieni, a skończy się tak, że albo nie będą głosować, albo będą głosować na Dudę lub Komorowskiego ("bo nikt inny nie ma szans")

gorszego chlewu od po nikt chyba nie zrobi ...

Przypominam czasy, kiedy rządził PiS - nawet nie dociągnęli do 4 lat sprawowania władzy. To chyba dość mówi na ich temat, prawda? No i takie SLD też czyste nie było.

Zagłosowałem na Kukiza, bo wprawdzie nie mam zielonego pojęcia, jak sensownym byłby wyborem, ale byłby chociaż cień szans na zmianę. A tak - prawdopodobnie zostaniemy z propozycjami PiSu i PO (czyli albo fanatycy, albo złodzieje). Wybór między złem a złem.

IMHO największym złem naszej polityki jest grupa rządząca PiSem. Paradoksalnie prawdopodobnie to ta partia spowodowała, że PO rządzi po dzień dzisiejszy, bo PO wypromowało się na hejcie na PiS ("zabierz babci dowód" - gimby nie pamietajo, prawda?) i po dziś dzień pokazuje podejście typu "patrzcie, jeśli nie wybierzecie nas, to ten sztywny PiSowski elektorat wybierze wam partię rządzącą. Tego byście nie chcieli, prawda?". A czemu grupa rządząca? Bo dziwnym trafem po publicznych wystąpieniach Kaczyńskiego i ekipy sondaże wskazują spadek poparcia dla tej partii, a w okresach ciszy - wzrastają.

Tak, wiem - sondaże są zmanipulowane, media wmawiają nam kłamstwa, bo są za PO, blah blah blah. Tylko jak w takim wypadku wyjaśnić to, że największej odrazy do PiSu nabieram po zobaczeniu w dowolnym kanale twarzy Kaczyńskiego albo Macierewicza?

Frekwencja wynosiła niecałe 50%, co robiła reszta? To jest śmieszne, powinien być jakiś przymus głosowania.

O, chyba mamy tutaj obywatela Korei Pn. :)

Co powinno być, to na pewno powinna być opcja odwołania polityka, jeśli się nie sprawdził, lub jeśli nas oszukał i nie spełnił obietnic wyborczych. Tak jak zrobił to tusk, gdy mówił, że nie podniesie podatków, a jak dostał sie do koryta, to od razu podniósł. Jeśli na niego głosowałem, to chce na niego teraz odgłosować, żeby go wywalono. Wtedy dopiero mógłby być przymus głosowania, bo czemu nie.

Zapewniam, że gdyby politycy nie oszukiwali i nie robili ludzi w konia, to ludzie chętnie by chodzili na wybory. A tak, to większość ma to w d*pie, bo wie, że i tak nic sie nie zmieni. No i nie dziwne, bo widać, że znów zagłosowaliście za brakiem zmian i za szerzeniem się korupcji i złodziejstwa, wybierając tego pionka Dudę, lub Bronka.

Sondaż czy nie i tak pewnym jest i zawsze było, że do drugiej przejdzie Szogun i Duda, bo media tak mówią. A jak media tak mówią, to tak będzie, bo ludzie tak będą oddawać "swoje" głosy :D

O, chyba mamy tutaj obywatela Korei Pn.

W Belgii i Brazylii jest przymus głosowania i jakoś daleko im do Korei Płn.

Dopiero się dowiedziałem, że szogun przegrał. Teraz tylko duda , dużo lepiej nie będzie , ale lepsze to niż złodzieje i zdrajcy narodu. Głosowałem na Kukiza

Boga nie ma, to sprawa pierwsza. To tylko moje zdanie.Po drugie, nie pisałem nic, o tym, że ktokolwiek ma być wyrzucony z powodu braku wykształcenia. Naucz się czytać ze zrozumieniem bo masz chyba z tym problem.Jeżeli ktoś nie ma wykształcenia to nadrobi to doświadczeniem lub sprytem. Nie każdy musi być magistrem czy inżynierem, tym bardziej, że w tej chwili po studiach umiesz wielkie gówno.Wojskowych i policjantów wyszkolonych mamy za mało, bo młodzi ludzie nie chcą podejmować takich zawodów. Ślusarzy, murarzy, kowali czy hydraulików i coraz mniej bo młodzi ludzie chcą skończyć studia bez wysiłku i na ściągach lub na "pan da". Programistów też jest dużo mniej niż potrzeba. Ale Wam się nie chce ruszyć d*py i nauczyć czegokolwiek.Jak nie macie żadnych umiejętności potrzebnych na rynku pracy to po co istniejecie. @Fury Jeżeli nie masz wykształcenia, doświadczenia czy chęci nauki zawodu czy innych umiejętności, które pozwolą Ci się odnaleźć na polskim rynku pracy, to właśnie Ty będziesz zbędnym śmieciem, który nikomu nie jest do niczego potrzebny.+ Mógłbyś być, ewentualnie czyimś niewolnikiem. Chociaż nawet niewolnik jest zmuszany do nauki pewnych rzeczy...Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

Proponuję zachować resztki godności i nie kompromitować się dalej w temacie. Co ty myślisz, że jak ktoś jest super specjalistą i dostaje 5000 tysięcy polskich złotych na rękę to ma raj? Kiedy za zachodnią granicą byle bezrobotny dostaje za nieróbstwo 800 euro? Zanim coś jeszcze napiszesz to Przemyśl to dokładnie. Zauważ, że osoby o większych dochodach płacą też większe od nich podatki.

Osoby świadome starają się wyjechać. Ciemnogród stara się wmówić sobie i innym że jak ktoś mu sika na głowę to pada deszcz. Wybierz do której grupy się zaliczasz.

W Belgii i Brazylii jest przymus głosowania i jakoś daleko im do Korei Płn.

Brazylii nie tak daleko.

A serio, to nie wiedziałem nawet, dzięki za info. Idę się doedukować.

PO PIS to jedno i to samo, systemowe partie, które obiecują i gówno robią, a nawet robią dokładną odwrotność swoich obietnic ( podwyżka podatków itd. ). Założę się, że POPIS wygrywa tylko dlatego że głosują na nich ludzie z przedziału wiekowego 40 - do końca życia, może gdy te staruchy, które w głowie mają jeszcze komunę odejdą z tego świata, wygra jakaś anty-systemowa partia/człowiek i będzie można w tym kraju egzystować na poziomie. Na razie, jak ktoś już wcześniej wspomniał, to jedyną logiczną opcją jest emigracja.

Nie ma czegoś takiego jak anty-systemowa partia. Jaki idiota wymyślił taki oksymoron? Skoro partia, to raz, że jest zalegalizowana przez system ordynacji wyborczej, dwa - działa w obrębie systemu. Anty-systemowy to jest anarchizm, a nie partia.

Poza tym, co to za różnica kto będzie sprawował ten urząd, skoro władza prezydenta jest tak znikoma jak i same prerogatywy tej funkcji (na całe szczęście).

Co jak co, ale widać sporo ludzi ( czyt. młodych) znowu zbuntowało się i wybrało Kukiza nie widzę w tym nic złego, ale żeby ten Pan nie skończył jak Palikot. Nie jest źle, ale dobrze też nie jest. 8 lat rządów PO nie poprawiło sytuacji młodych ludzi aż nadto, aby nie emigrować.

Jestem ciekaw co teraz zrobią wyborcy Kukiza bo trzeba przyznać, że to właśnie on zabrał sporo głosów urzędującemu prezydentowi. W dużym stopniu na Kukiza oddali głos ludzie, którzy w 2010 głosowali na Komorowskiego i już widać dzisiejszy odzew prezydenta. Dzisiaj na konferencji zaproponował dwa rozwiązania czyli Jow-y oraz kwestia finansowania partii w wyborach. Moim zdaniem Jow-y nie są idealnym systemem i równie dobrze mógłby zostać obecny system tylko trzeba wprowadzić odpowiedzialność za pełnioną władzę. Chyba każdy się zgodzi, że finansowanie kampanii z naszych podatków to szczyt chamstwa i faworyzowanie świń, które już są przy korycie. Teraz czeka nas walka na błędy i jestem pewien, że wygra ten kto popełni ich mniej.