Zobaczymy, jeszcze trochę brakuje do zadowalającego stanu.
[Zapowiedź] PlayPoke.pl - Pokemon MMORPG 2D w przeglądarce
Kopia dokładniejszej informacji z forum:
Witajcie,
otwarta beta trochę opóźniła się w porównaniu z zapowiedziami.
Przez ostatni czas gra trochę ewoluowała i część modułów uległa sporym modyfikacjom.
Przepisany został między innymi systemu ruchu, ewolucji i zachowań pokemonów podczas walk. Załatałem też część błędów wykrytych przez testerów w zamkniętej beta.
Nie chcę podawać dokładnego terminu otwartej BETA ale będzie to raczej.. już niedługo.
Kilka chwil temu uruchomiłem również fanpage: https://www.facebook.com/pages/Playpoke/581848018517424
ooo poki
a jest szansa dostac sie do zamknietych testow ? czy juz po ptokach?
Teraz już tylko pełna wersja.
I wcześniej (może) open beta, muszę jeszcze się nad tym dokładnie zastanowić.
Lepiej open bete walnac dla pewnosci ze gra jest wykonczona w 100%.
Jak znajda sie jakies bledy ludzie nie beda mogli hejtowac bo to wkoncu beta.
Tak, jednak w tym przypadku to nie tylko dopisanie w nazwie "BETA" a późniejsze wyzerowanie kont testowych i wystartowanie od początku.
Zwyczajnie chcę uniknąć sytuacji gdzie ludzie zaczną zdobywać umiejętności i pomimo informacji o terminie zakończenia testów nie do końca dobrze go zintepretują i zniechęci ich to do dalszej rozgrywki.
Rozważam bardziej rozszerzenie zamkniętych testów na zainteresowanych użytkowników forów, którzy będą mieć pełną świadomość co się stanie.
Jeżeli będziesz szukał beta testera chętnie pomoge.
Nawet jezeli bedzie wipe to i tak będe grał bo lubie poki a mało jest na polskiej scenie.
Dzięki, zobaczę co da się zrobić.
Tak w ramach zachęty do czekania, kolejny lookup, tym razem strona startowa z informacjami o graczu. PlayPoke to nie tylko mapa.
Pamietam czasy PokeTibi na brazylijskim servie 3 najlepszy na servie pierwszy z polski, czekam.
Tak w ramach małej aktualizacji.
Ukończony został system szybkiego podglądu statystyk Pokemona i wstępnie zaplanowany tutorial.
Prezentuje się to następująco (drobna literówka w tekście:)
Co o tym myślicie?
faktycznie drobna bo to Ivysaur
Mi sie podoba osobiscie
Heh mam nadzieje ze nie spotkam poka 2 lub 3 evolucji na 1 lvl bo to bylo by smieszne
To akurat możliwe.
Pokemon podczas dołączania do Twojej drużyny (np. po złapaniu) dostaje domyślne statystyki gatunku - minimalne i pierwszy poziom.
Zależnie od stopnia ewolucji może osiągnąć jednak wyższe wartości maksymalne statystyk (hp, atak itp).
Takie coś ma na celu choćby wyeliminowanie masowego pozbywania się starszych Pokemonów przy wprowadzeniu nowej generacji.
Nie pomyślałem w ten sposób.
ogólnie mi się podoba :]
A tak się zastanawiam ... Jak z fabuła będzie? Spotkamy w grze znane postacie jak Ash,gary,brock,misty itd?
To jak z tą beta bo czekam, czekam,czekam ale doczekac sie nie moge ;/
Spokojnie, cały czas trwają pracę nad poprawieniem ostatnich szlifów w mechanice. Aktualnie włączona jest rejestracja na stronie głównej więc można zarezerwować nick.
Cześć, tak w ramach aktualizacji.
Wreszcie ukończyłem pracę nad bardziej grywalną i wyglądającą wersją BETA. Większość elementów została dostosowana do wyglądu (ogromną ilość czasu zajęło dostosowanie kompozycji do wszystkich elementów gry).
Uprościłem również nawigację w całej grze. Pojawił się również podział wiadomości na logi, raporty etc. Do otwartej wersji już blisko. :-)
Przygotowałem prostszą odsłonę walki w wersji mobilnej:
Ciekawostka, liczba zarejestrowanych przekroczyła drugi tysiąc co jak na wynik bez reklamy i przed włączeniem gry jest jak dla mnie bardzo dobrym wynikiem.
Dzięki!
Za wszystkie poślizgi muszę przeprosić - pracuję w pojedynkę zarówno na oprawą wizualną jak i całą grą.
A zrobisz wersje na androida ?
Ta na stronie jest używalna na większością androidowych przeglądarek. Sprawdzałem na Mozilli, Chrome i Dolphin w wersjach na 2.3, 4.0, 4.1 i 4.2.
Szacun dla Ciebie. Robisz coś niesamowitego i życzę Ci aby cały twój czas zwrócił się jak najprędzej.
Jeśli BETA już będzie na pewno zagram.
Myślę, że warto byłoby poszukać kogoś do pomocy na dłuższą metę.
Kiedy bedzie mozna zagrac, bo chętnie bym sprobowała pozdrawiam