[Zapowiedź] PlayPoke.pl - Pokemon MMORPG 2D w przeglądarce

Aha ale czy PokeBall'e będą działały: rzucisz: nie uda się złapać poka i znika czy rzucasz: nie uda się złapać p wraca? Po za tym dodajcie lecznice pokemon bo bez niej pokemony nie mają sensu przecież Ash przychodził tam po każdej cięższej walce leczyć swoje poki

Rzucisz - nie uda się złapać - znika. Jednak nie każda walka będzie szansą na złapanie, gdy uda Ci się wykonać critical hit Pokemon umiera.

Będzie możliwość leczenia, jednak nierozsądna walka dalej będzie powodować śmierć.

Rozbudowany został system zadań. Do premiery bliżej niż dalej.. ;)

xWEmLXL.jpg

What the f*ck!!!?? tęcza? no dobra,mam nadzieję że ta tęcza coś daję :P ale śmierć? Przecież pokemony nie umierają,bo można wrócić je do pokeball'a i zamienić na innego poka albo uciec,więc może dodaj opcje schowania poka do pokeball'a i ucieczkę z walki? Po za tym podaj datę premiery bo niecierpliwię się

Przeczytaj jeszcze raz uważnie co zostało napisane kilkukrotnie o umieraniu Pokemonów. :]

Co do premiery:

ooo to jeszcze długo,ale czemu poki umierają? przecież w pokemonach (w bajce) nie umierały,tylko robiły tak jak wyżej napisałem!

bo jestes debilem, a to ra a nie bajka ja sie ciesze ze jest smierc przynajmniej dzieci nie beda spamowac pvpbo sie beda bacze straca swojego poka. scolari jednak opisz troche system walki bo kiedys ktos napisal ze jest taki jak w grze tearn, co nie zbyt do mnie przemawia a twojej odpowiedzi na to nie widzialem nigdzie. czekam na troszke więcej informacji z tej kategorii ^^

Będzie EV training i breeding system, czy raczej nie :P?

Gizorro sam jesteś dzieckiem bo nawet ortografii nie ogarniasz :P

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked
przecież w pokemonach (w bajce) nie umierały,tylko robiły tak jak wyżej napisałem!

To nie bajka. ;)

A tak poważnie, system śmierci zapobiega spamowi PVP, pozwala graczowi na lepsze wyważenie taktyki w spotkaniach (tak by nie był stosowany tylko główny Pokemon).

@Leman, ten znany z Pokemonów raczej nie. Implementacja go w grze (mimo wszystko) przeglądarkowej w pełnej krasie mija się z celem - głównie pod wzgląd na obciążenie.

aha to będę wiedział bo nienawidzę nieuczciwego PvP w grach,że np. 15 poziom wchodzi do lokacji PvP bo ma tam misję a tam: 46 poziom go zabija,odbiera mu złoto,honor, a w niektórych grach nawet exp i przedmioty! strasznie tego nie lubię

A jak się bijemy z dzikim pokemonem bo chcemy go złapać ale nasz pokemon przegra w walce to umiera i go się już nie ma?

Zgodnie z informacją we wcześniejszych postach. Nie jest możliwa bezpośrednia śmierć Pokemona w walce gdy podchodzi do niej z więcej niż 10% HP.

By nie zaśmiecać tematu samą odpowiedzią.. mini dev-diary z konceptów Pokemonów ;) Final gdy uzbiera się przynajmniej jeszcze jedna strona w wątku. ;P

heheheh fajny charmander :)

ale nie jest możliwa z więcej niż 10 procent HP czyli że wogule nie jest możliwa czy jest jakaś szansa?

Po za tym pokemony będzie można leczyć tylko miksturami życia? Więc czy te mikstury będzie można kupić,czy będą drogie,czy będzie podział na małe,średnie i duże mikstury,czy będą leczyły dużo HP?

aha i czy PvP o którym wspominałeś będzie na całym świecie czy tylko w wyznaczonych miejscach czy tylko i wyłącznie na arenie PvP i czy takowa będzie istnieć?

Wiem dużo pytań ale dziś nie mam co robić :L

Nie jest w ogóle możliwa jeżeli Pokemon przystępujący do walki ma ponad 10 % HP.

Pokemony można leczyć zarówno miksturami jak i w specjalnym miejscu mapy (u Siostry;) za odpowiednią opłatą.

PvP, PvE i Grupa vs Grupa (zaimplementowane dopiero w późniejszej fazie gry) możliwe są na całej mapie. Aby wyzwać gracza przeciwnik musi znajdować się maksymalnie dwa pola obok.

Widze ze z ta utrata pokemona bedzie niezly jazgot od poczatku open bety.

Skoro ludzie maja obiekcje do tej kwestii to autor powinien zastanowic sie nad wypuszczeniem tej opcji.

Osobiscie jestem graczem casulowym i gdybym mial stracic towarzysza bo zapomnialem kupic potiona to bym od reki gre wyrzucil z dysku ale to tylko moje zdanie.

Wg mnie powinnismy czerpac fun z gier przegladarkowych a nie stresowac sie poprzez mysl utraty wyexpionego pokemona.

Cos czuje ze pojawi sie opcja przywracania poka do zycia za odpowidnia kwote PLN a teraz tylko nam mydli sie oczy.

Oczywiscie zagram bo grzechem by bylo nie sprobowac.

=> Pokemona nie stracisz w starciu spowodowanym przez innego gracza - sam musisz go wyzwać bądź zaatakować Cię musi NPC.=> Aby utracić Pokemona nie możesz mieć przy sobie żadnych czynników wspomagających życie:-> potiony-> przekąski-> dodatkiCzęstotliwość wypadania każdego z nich w wygranym pojedynku to około 10 %, gracz może więc utracić Pokemona na swoje życzenie a to spora różnica.

A co z tym? Zmiana planów, i teraz 10% HP to gwarancja bezpieczeństwa?

A co z tym? Zmiana planów, i teraz 10% HP to gwarancja bezpieczeństwa?

Nie, oba systemy działają obok siebie.

W fazie CB delikatnie zweryfikowałem % strat Pokemonów - np. uderzeniach krytycznych i ataku na przeciwnika z poziomem kilkunastokrotnie wyższym. Spora część graczy ignorowała ostrzeżenia później "narzekając" na stratę, więc było to obowiązkowe.

Wg mnie powinnismy czerpac fun z gier przegladarkowych a nie stresowac sie poprzez mysl utraty wyexpionego pokemona.

Owszem, aktualnie można stracić Pokemona tylko przez własną głupotę. Takich przypadków nie jestem w stanie zablokować.

Witam,

zgodnie z obietnicą uruchomiliśmy grę w trybie read-only. Można pochodzić po betatestowej mapce, wypowiedzieć się na chacie czy porozmawiać na PW.

To swoisty kawałeczek tortu przez grudniową premierą.

Witam,zgodnie z obietnicą uruchomiliśmy grę w trybie read-only. Można pochodzić po betatestowej mapce, wypowiedzieć się na chacie czy porozmawiać na PW.To swoisty kawałeczek tortu przez grudniową premierą.

Jeeej fajnie :D

Gra naprawdę zapowiada się za***iście