Zażalenie

wvvy.gif

Wspaniały temat, czekam na więcej. Zwłaszcza podobają mi się posty, które na upartego dowalają się do czegokolwiek, byle tylko wytknąć. Np napisanie "jezu" z małej litery... Nie bądźmy śmieszni. Można być katolikiem, można być agnostykiem, nawet muzułmaninem... Ale nie pozwólmy doprowadzić do tego, żeby forum rządziło się fanatyzmem w którym dosłownie wszystko będzie wytykane. W myśl idei - skoro ja mam źle, to oni muszą mieć jeszcze gorzej. Nie doszukujmy się w każdym poście bzdetów jak w/w przykład, bo to nie ma najmniejszego sensu. Są granice dobrego smaku, ale napisanie kawału o katolikach, (tak właśnie, głupiego, nic nie wartego kawału!) czy wezwanie imienia czyjegoś pana (z małej litery) nie powinno z góry być traktowane jako obraza całej braci kościelnej. Siedzimy na forum dla siebie. Każdy ma własne pobudki - szuka rozrywki, partnerów do gry, czy po prostu chce pogadać na jakiś temat z szerszym gronem odbiorców. Oczywiście są rodzynki, ewenementy, które przychodzą w celu podbijania własnej wartości - trollując, prowokując i pisząc głupie posty. Nasza jedyna obrona, to jej brak. Nie dajmy się zwariować. Przez takie akcje chce mi się tylko śmiać. Czytam te poważne posty, w których ktoś śmiertelnie poważnie pisze o tym, że jego uczucia religijne zostały wyśmiane przez kawał... No ludzie

Regulamin jest, ale to tylko wskazówka. Nie jest to zbiór najściślejszych zasad. Mówi nam jedynie jak powinniśmy egzystować na forum. Przestańcie więc tak dosłownie traktować te wszystkie podpunkty. Zwłaszcza jeden, najbardziej ulubiony przez wszystkich... Zawsze znajdzie się osoba, która stwierdzi, że coś go obraziło. Czy to dla własnych korzyści, czy też naprawdę go to uraziło (moim zdaniem są to objawy braku jakiegokolwiek dystansu). Z tego też powodu nie można za każdym razem wklepywać warna wbrew zasadzie - jeden regulamin dla wszystkich, bo równie dobrze mnie mogły urazić wszystkie powyższe posty i będę walczył o to, żeby każdemu należało się ostrzeżenie~ Będziecie protestować, macie jak podważyć moje stwierdzenie? No nie, więc każdy powinien zarobić to, co mu się należy - za obrażanie moich uczuć/odczuć.

Przechodząc do konkluzji - wyjście jest jedno. Przestać dowalać się to każdej pojedynczej rzeczy. Nie sr** pod własny ogródek, co mniej więcej znaczy tyle, że jeżeli chcemy miło funkcjonować, to nie robimy innym na złość, bo odbija się to też na nas... I przede wszystkim nie traktujemy dosłownie regulaminu, bo to nie ma najmniejszego sensu. Zawsze znajdzie się jakiś lebiega, który zostanie urażony

Ja rozumiem Simeonus'a bo kiedyś też zostałem zaatakowany przez użytkownika z rangę ja dostałem wana on ostrzeżenie. Potem Salkiem wymienialiśmy swoje poglądy przez pół dnia i jakoś to rozeszło po kościach. Jednak sam fakt, jeśli ktoś łamie regulamin to powinien zostać ukarany nie ważne czy jest adminem, moderatorem czy nawet Guru (nie mogłem się powstrzymać xd).

Przestrzegajmy regulaminu, ciekawe czy po zmianie regulaminu będzie więcej dobrych użytkowników czy płaczu na administrację.

Jednak siak czy tak ktoś napisał regulamin aby nie sobie leżał spokojnie i czekał na użytkowników.

[...] No cóż, pozostaje mi się tylko cieszyć, że tak bardzo chcecie polepszyć nasze forum.

Nikt tutaj nie chce polepszać forum. Ludzie po prostu zwęszyli okazję zrobienia sobie mini sensacji, podniesienia własnego ego poprzez karania 'wyżej' obsadzonych użytkowników niż oni sami. Niestety jednak, część z użytkowników ma dużo racji, na forum dzieje się źle. Panuje coraz gorsza atmosfera, a 'rzal, bul i rospacz' znacznie częściej dochodzą do głosu. Jeżeli chcielibyście coś z tym zrobić to moglibyście zacząć słuchać ludzi. Nie mówię, że tego nie robicie, nie mówię że to wszystko wasza wina, ale akurat na tym polu możecie i POWINNIŚCIE zdziałać znacznie, znacznie więcej.

Propozycja rzucona przez UnknownPL jest według mnie świetnym rozwiązaniem. Tak jak i on miałem okazję moderować dosyć duże polskie forum (około 20-22k użytkowników) i nigdy nie było na nim bajzlu. Idea Junior Modów sprawdza się tylko i wyłącznie w przypadku dużych for, gdzie do ogarnięcia jest masa działów, a różnorodność użytkowników powoduje pewne nieścisłości komunikacyjne.

Ogólnie rzecz ujmując fajny temat, fajna pożywka dla trolli, fajnie się czytało i zajadało popcorn, ale bierzmy się wszyscy do roboty i ogarnijmy to co złe. Specjalnie nawet dodałem odpowiedź do tematu, pomimo faktu że nigdy tego nie robię i ostatnie parę lat raczej przemijało mi tutaj spokojnie. Miłego popołudnia.

Nikt tutaj nie chce polepszać forum. Ludzie po prostu zwęszyli okazję zrobienia sobie mini sensacji, podniesienia własnego ego poprzez karania 'wyżej' obsadzonych użytkowników niż oni sami. Niestety jednak, część z użytkowników ma dużo racji, na forum dzieje się źle. Panuje coraz gorsza atmosfera, a 'rzal, bul i rospacz' znacznie częściej dochodzą do głosu. Jeżeli chcielibyście coś z tym zrobić to moglibyście zacząć słuchać ludzi. Nie mówię, że tego nie robicie, nie mówię że to wszystko wasza wina, ale akurat na tym polu możecie i POWINNIŚCIE zdziałać znacznie, znacznie więcej.

Dzieje się źle, ale to właśnie użytkownicy są sami sobie winni. Administracja i moderacja i tak ma według mnie dużą tolerancję i cierpliwość.

Niestety, tak to się dzieje w polskim internecie, naoglodali sie trollowania, myślą, że modne i teraz z każdego jest "szczypiorek", który chce zabłysnąć.

Tak bardzo kogoś boli, że ktoś ma Moderatora/Administratora/Videomakera? Zasłużył to i ma. Cała polska społeczność "ja nie mam to czemu ktoś ma mieć", zazdrość i zawiść...

ja dostałem wana on ostrzeżenie

Wiem, że offtop, ale czasem czy warn to nie ostrzeżenie?

Wiem, że offtop, ale czasem czy warn to nie ostrzeżenie?

Jemu chodzi pewnie zapewne o ostrzeżenie słowne. Niektórzy dostają tylko takie, a inni od razu warna. Tłumaczenie jest takie samo, ale z reguły gdy mowa o ostrzeżeniu to słownym, a warn to warn :)

Btw. lekki offtop. Przy każdym warnie jest ban na 1 lub 2 dni? Bo za każdym razem dostawałem i nie wiem czemu tak w ogóle.

Żebyś sie nie popłakał. Nie możecie załatwić tego między sobą jak tak bardzo ci zależy? Chyba jeszcze nie zczaiłeś jak działa to forum.

Btw. lekki offtop. Przy każdym warnie jest ban na 1 lub 2 dni? Bo za każdym razem dostawałem i nie wiem czemu tak w ogóle.

Chyba za 2-3 dni nie grozi to banem chociaż kto wie :). Ja jak dostałem to nie - nie wiem jak to działa.

6 punktów - ban na jeden dzień

8 punktów - ban na trzy dni

10 punktów - ban na 10 dni

Jak wpada szósty warn to system Cie automatycznie banuje na 1 dzień i tak dalej.

A to takie buty. Już myślełem, że ktoś się nade mną znęca :D Chociaż przy 9 warnie i tak miałem 2 dni, ale kto by tam narzekał.

Siemanko!

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/57422-the-secred-world-a-polaczki/

w tym oto temacie zostało użyte określenie które bardziej mnie razi od obrazy matki.

najnormalniej w świecie zwróciłem na to grzecznie uwagę i co? Ja dostałem Warna, temat dalej nazywa się po staremu, a. gościu który temat stworzył nietknięty. punkt 1.3 znajdujący się w regulaminie jest w miarę jasny, więc czemu to ja zostałem ukarany za to że zachowałem się normalnie?

już nawet nie chodzi o samego Warna... tylko o sam fakt. Ludzie takim offtopem jadą i nie jest to często kontrolowane a ja za takie coś mam karę?

pozdrawiam i sorki za błędy, ale telefon mi mutuje

Widocznie jest słaba weryfikacja. Ja np. dostałem bana na komentarze na portalu za "Spam". Moje zastrzeżenie jest takie że... nie spamowałem. Nie miałem jak, bo miałem sesje. W tym dniu tylko jeden komentarz napisałem, w którym popierałem autora posta wyżej. I od razu ban od 02.02 do 06.02?

Gdzie tu logika?

wydaje mi się ze logiki trzeba Co raz częściej szukać w aktualnym humorze danego moderatora. i nie dziwię się bo przecież po 10000 warnow może się już nie chcieć, ale jednak dobrze było by mieć jednak trochę pojęcia o tym co się robi i dla czego. Bo potem wychodzą takie sytuacje

@WagonKurde

Przesadzasz jak VampirLord porównując słowo "polaczek" do obrazy rodzica. Polaczek to ironiczne określenie Polaka, w sumie nie musiałeś, nie było takiej potrzeby, abyś ty to sprostował bo od tego jest opcja "Zgłoś". Analogicznie nie trzymając się tematu dostałeś słuszne ostrzeżenie. A jeśli tak Cię boli Offtop ominięty przez moderatoró to zgłaszaj, a ktoś rozpatrzy to bo w końcu to on decyduje kto ma dostać ostrzeżenie, nie ty.

@ravir93

U ciebie to wygląda tak. Autor ma problem z blue screenem w grze "Defiance" i prosi o pomoc. A ty piszesz:

Ostatni raz bluescreena widziałem w 2006 kiedy chciałem odpalić Gothic'a 3 na swoim odkurzaczu. Okazało się że musiałem kupić nowy bo ten był za słaby.

Czy ta odpowiedź byłą pomocna i mądra?

@ravir93U ciebie to wygląda tak. Autor ma problem z blue screenem w grze "Defiance" i prosi o pomoc. A ty piszesz:Czy ta odpowiedź byłą pomocna i mądra?

Crracked, za tą odpowiedź dostałem warna. Ale to było już dawno dawno temu. Rozumiem że ktoś mógł nie zrozumieć tej aluzji i potraktować ją jako offtop, ale nie chodzi mi o to.

Ja dostałem bana na komentarze. Nie na forum ale na portalu:

Temat: Automatyczna wiadomość: Blokada Otrzymana: 02/02/2014 16:23 Witaj! Możliwość komentowania dla Twojego konta została czasowo wyłączona. Powód: Spam. Blokada wygaśnie: 06.02.2014, 16:23

Starałem się znaleźć ten spam, ale bezskutecznie.

(nick mam taki sam tylko bez numeru)

Każdy tą aluzję doskonale zrozumiał, ale to i tak Offtop więc nie tłumacz się już :)

Dostałeś od NS za:

Masz jakieś problemy z wypróżnianiem?

wszystko dokładnie. jak mówisz ale powiedz mi kto lepiej wie czy zostałem obrażony? wydaje mi się, że ja, a po zgłoszeniu tego nic nie zrobiliście, a to że chociaż kilka osób przeczyta tamtego lista to już plus na Moje konto bo może czegoś się nauczą.

A post tak czy siak był na temat bo jednak te słowo było w nazwie tematu więc jako tako w małym bo małym stopniu ale jednak na temat.

wampir to niedowartosciowany gwizdek który szuka zamieszania, a ja po prostu chciał bym w sposób normalny usuwać rzeczy które są nie na miejscu. post nie ważne czy zgodnie z regulaminem czy nie to i tak był potrzebny.

ale na chwilę obecną wiem, że ktoś ten pod zgłosił i mak pytanie... czy moje zgłoszenie jest gorsze?

w tym momencie prywatne przekonania moderatora powinny iść w odstawke. on nie musi się z tym zgadzać... słowo samo w sobie jest obraźliwe i to czy się to komuś podoba czy nie nie ma znaczenia. regulamin jest? jest i powinien działać.

pies nawet tracal tego Warna... chodzi o zdrowe zasady

sorki za błędy i zaraz wejdę na komputer by ich nie robić

Kolejny temat do nieczego nie prowadzący , po co się sprzeczać o jakieś nieistotne rzeczy :) , taka rada dla modów zamknijcie ten temat żalów :)

Każdy tą aluzję doskonale zrozumiał, ale to i tak Offtop więc nie tłumacz się już Dostałeś od NS za:

A no chyba. Ale to i tak jest bardzo słabe w porównaniu do innych komentarzy które są jakby "pomijane". Poza tym, mój komentarz był uzasadniony (i nie wulgarny :) ).

Ale dzięki za odpowiedź bo na prawdę nie wiedziałem za co dostałem bana na 4 dni :P