Znowu moje MMORPG

Mateki napisałem do ciebie.A innych użytkowników proszę o podsyłanie pomysłów,bo jeśli ma być tego więcej to muszę mieć inspirację :P

EDIT: Słowiańskimi tekstami to tak coś ala z Wiedźmina czy coś?

Tak teksty ala wiedźmin.

Hmm a będzie coś takiego jak charyzma ?

np misja - Witam Cię pordróżniku ( epicko :D ) ostatniej nocy napadła mnie horda goblinów......

Zabrali mi wszystko co tylko miałem

....

....

jeżeli odzyskasz moją rózge dam Ci wszystko co mi zostało i całą reszte możesz sobie wziąść

( idziesz do wodza goblinow i gadasz z nim , jeżeli masz charyzme 20+ to sprawa będzie pokojowa i odda ci wszystko. jeżeli nie to będzie walka) będzie coś takiego ?

Ludzie wykończycie mnie!! wprowadziłem Frakcje, zrobiłem rasy, speed jest jako skill, są skille w 2 wersjach, teraz jeszcze charyzma?? Nie nie zrobię charyzmy, co ty se myślisz , że będę siedział cały dzień i dla ciebie pisał kolejny skrypt?? A dlaczego jeszcze ponieważ byli by ludzie którzy be nie ładowali pkt. w charyzmę i nie mogli by zrobić polowy questów fabularnych. Zrobię jeżeli więcej osób by chciało takie coś.

Czytajac posty Mateki, przewiduje straszny koniec dla tej gry:P.

Czytajac posty Mateki, przewiduje straszny koniec dla tej gry:P.

xD. Jeżeli dalej tyle pomysłów będzie to możliwe, że twoje nie miłe słowa się spełnią.

Wprowadzenie nowej statystyki nie jest arcy trudne, ba, przecież to banał. Uzależnienie od niej questów, też. Mój znajomy się bawi w PHP (Wiem, wiem, ale dla mnie każdy język programistyczny jest podobny ^^) i pracując przy vallheru nie miał problemów z dodaniem nowej statystyki, gorzej z uzależnieniem od niej walki.

Naprawdę, niepotrzebnie się chłopcze stresujesz, bo wystarczyłoby dodać jeden warunek w zadaniu, przy rozmowie z wodzem goblinów.

(A ja dalej twierdzę że jedziesz na gotowym silniku ^^ Wystarczy spojrzeć na skrypt questu, ale nie mnie oceniać.)

Będzie wszystko ok! Tylko trochę tego za dużo. Nie skończyłem skryptu na questa. Ja chcę zrobić zwykłe MMORPG, a nie cud. OK zapomnijmy o tym. Jedziem z koksem bo gra sama się nie zrobi.

A co do skryptu. Jest on napisany w BASIC-u. Jeden z lepszych języków programowania do takich rzeczy jak quest.

Więc tak pytanko : Czy będzie klasa bard ?:)

A no tera troche pomysłów Ci dam

(Coś do ataku mobów na miasto ( może event / dung jakby )

Wczoraj wieczorem zobaczyliśmy horde dziwnych stworzeń pędzących w naszym kierunku

jednak jest ich z a dużo yśmy ich powstrzymali sami....

Więc młody podróżniku mamy do Ciebie prośbe a mianowicie nie masz wyboru ponieważ już nas otoczyli.....

więc przejde do sedna w starych podziemiach pod miastem leży starożytny wojownik którego można wskrzesić....

lecz pierw trza zdjąć pieczęć .... żeby to zrobić musisz pokonać strażnika gór który jest na zachód ( < wstawić co chcesz :D) Więc powodzenia

end - Doskonale !teraz fala potworow nie będzie nam już groźna ....

Next quest do tego

Witam ponownie podróżniku ...

mam dla Ciebię zadanie i sycie płace.....

mianowicie potrzebuje 15 skór potworów które nas oblegały ... ale potrzebne są świerze

Tak więc uzbieraj dla mnie 15 skór ( nazwa moba) z niedobitków

Dobra, widzę że trochę się stresujesz naszymi pomysłami. To tak lekko podsunę pomysł 2 dróg. Co to znaczy? Wybieramy rasę: light - medium - heavy - magic. Po jakimś lvl mamy wybór. Light: łucznik/złodziejaszek(assasin). Medium: rycerz(2h miecz)/paladyn(1h miecz i tarcza). Heavy: barbarzyńca(2h topór)/nie_wiem_jak_to_nazwać(baaaardzo ciężka kusza). Magic: czarodziej/zielarz(medyk). Tak jak w Metinie. Wiem że M2 to dziadostwo, ale ten system mi się podoba. To oczywiście tylko moja sugestia. Ty tworzysz grę i Ty jesteś tutaj "my Master" ;]

Mam prośbę. Proszę wysyłać questy na PW. Muszę was powiadomić, że jest już wersja CB. kto by chciał to zuploaduję klienta na odsiebie.pl . Serwer bym żadko włączał ponieważ robię questy. Jak chcecie już grać to będę robił update codziennie.

A kiedy będzie możliwa OB ? Wiem, że te pytanie jest bardzo szybko zadanie, ledwo są testy Cb. Ale tak około kiedy można się spodziewać ?

Na OB tak szybko nie licz ponieważ Mateki musi dokończyć grę jak i poznajdywać błędy, dlatego musisz czekać :D

A tak P.S a może do gry dodasz coś ala WoW, chodzi mi tutaj o Alchemie, Gotowanie, Drwal itp.

Wiem ze to łatwe nie będzie ale wierz mi ludzie na to lecą (przynajmniej ja) xD

A tutaj zapodam ci questa xD

Witaj Podróżniku

Mam do ciebie prośbę ponieważ podoba mi się pewna dziewczyna ale nie mogę się odważyć by z nią pogadać,

dlatego tez proszę cie a byś uzbierał 10 Stokrotek, 5 róż i 5 tulipanów i wręczył jej to osobiście w moim imieniu

A zapomniałem ci powiedzieć ze ona ma na imię Alicja. Nie zapomnij a w zamian otrzymasz to co mi najcenniejsze

Naszyjnik chwały +2 do życia.

Wiem, wiem ze się nie wysiliłem ale chciałem coś napisać ala ja, a nie coś w stylu zabij i przynieś piwo czy jak tam było :D.

Mateki jak będziesz miał chwilkę to napisz mi na gg 898123, chciałbym z tobą pogadać na temat gry.

Witaj PodróżnikuMam do ciebie prośbę ponieważ podoba mi się pewna dziewczyna ale nie mogę się od warzyć by z nią pogadać,dlatego tez proszę cie a byś uzbierał 10 Stokrotek, 5 róż, 5 tulipanów i wręczył jej to osobiście w moim imieniuA zapomniałem ci powiedzieć ze ona ma na imię Alicja. Nie zapomnij a w zamian otrzymasz to co mi najcenniejszeNaszyjnik chwały +2 do życia.Wiem, wiem ze się nie wysiliłem ale chciałem coś napisać ala ja, a nie coś w stylu zabij i przynieś piwo czy jak tam było .

Ten quest jest rozbrajający xD.

Ten quest jest rozbrajający xD.

Zły? jak tak to mogę go trochę zmienić ;D

słaba grafka ;P

słaba grafka ;P

Nie oczekuj nie wiem czego od osoby która to sama robi i tak jak powiedziała nie zna się za bardzo na grafice 3D, a zresztą nie osadzaj gry po grafice to największe głupstwo jakie można robić. Jak ci się nie podoba to nie graj, albo lepiej nie wypowiadaj się tutaj z bezsensownymi odpowiedziami. Moim zdaniem moderator powinien dać ci warna.

słaba grafka ;P

DEOO spójrz na swój podpis...

Nie no ja do twojego questa nic nie mam, ale naprawdę długo musiałeś nad nim myśleć xD.

Nooo najpiwer trzeba poczekać, aż skończy dorabiać najważniejsze, a potem mozna przetestować :)

@Sauren

Quest taki mało ambitny, bo podobne questy dość często można spotkać. Ale liczę, że większość q będzie ciekawa i skomplikowana, np. masz kogoś śledzić i zebrać o nim info, ale tak żeby on się nie zorientował. Albo mas się gdzieś ukryć i zaatakować z zaskoczenia zza pleców itd.

@Zhothun

Bardzo trafna uwaga :P

@DEOO

Brak słów... żal

@Offtop

Sauren, co to za laska w twojej sygnie ? :D