Chyba właśnie o tym piszę, trzeba być na tyle naiwny lub też głupim by uwierzyć osobie ,której się osobiście nie zna, nic się o niej nie wie. Mam na myśli tworzenie taki właśnie projekt z taką osobą.
Znowu moje MMORPG
Jazda na koniu przypomina mi trochę tą z Call Of Juarez ;]
Gdybyś zrobił First Person gra mogłaby wyglądać jak Morrowind - ale, może to i lepsze... w sumie jeszcze nie widziałem gry mmorpg FP...
Spróbuj - zobaczy się co wyjdzie xD
Jeśli chcesz mogę Ci dać kilka propozycji na questy, tylko podaj maila albo gg ;]
Odzyskałem wszystkie potrzebne dane rejestru!
mam już kilka początkowych questów.
Postępy:
-mapy - 75%
-questy - 1%
-modele - 100% (będzie rosnąć)
-skrypty - 75%
-animacje - 90%
Jestem na etapie tłumaczenia.
A ja nie...punkt 2.4/ Kuboch
Nie dublowałem posta. Proszę o wyjaśnienia.
Nie można pisać dwóch postów pod rząd. Jest opcja edytuj/kuboch
Nowy skrypt! System maili in game! Gra jest już przetłumaczona! Robię stronę! Za 2-3 tygodnie może wrzucę CB!
Gdybys potrzebowal kogos kto napisze pare questow lub opracuje fabule, jestem chetny do pomocy. Aktualnie mam troche wolnego czasu, a wspopracowalem juz z paroma grami online (glownie browserowych) opracowujac im fabule, przedmioty i questy.
Gdybys potrzebowal kogos kto napisze pare questow lub opracuje fabule, jestem chetny do pomocy. Aktualnie mam troche wolnego czasu, a wspopracowalem juz z paroma grami online (glownie browserowych) opracowujac im fabule, przedmioty i questy.
Hargrat gdybym nie czytał twojego tematu odpowiedziałbym nie. Chętnie przyjmę twoją pomoc. jeżeli napiszesz questa to wyślij mi go na PW. Jednego questa ( nad którym się spędzi mniej więcej 10 min) ja spędzę 2-3 godziny. Hargrat jeżeli chcesz to opracuj także fabułę, to będziemy mogli wkońcu nadać tytuł grze.
A takie pytanie - na jakich oponentów będziemy mieli okazję natrafić? Będą to naturalni przeciwnicy, z elementami fantasy (wilk, niedźwiedź itd.), Cyklopy, centaury i gobliny, czy może skaczące słoneczka?
I czekam na stronę, gdzie mam nadzieje będziesz informował o postępach, i będziemy się mogli podzielić co do tego opiniami...
Od razu gdy przeczytałem ten temat chciałem patrzeć na rozwój tej gry.
Więc czekam na stronę i życzę powodzenia w tworzeniu.
Z niecierpliwością czekam na closed beta.
A takie pytanie - na jakich oponentów będziemy mieli okazję natrafić? Będą to naturalni przeciwnicy, z elementami fantasy (wilk, niedźwiedź itd.), Cyklopy, centaury i gobliny, czy może skaczące słoneczka?I czekam na stronę, gdzie mam nadzieje będziesz informował o postępach, i będziemy się mogli podzielić co do tego opiniami...
Jeżeli pisałem, że gra będzie w stylu Wiedźmina to będą też potwory z Wiedźmina ( ale nie będę ściągał ich modeli). Muszę pogadać z Saurenem o hostingu, jeżeli do wyjścia CB przeniosę stronę z darmowego serwera na płatny.
Aha... W Wiedźmina niestety okazji grać nie miałem, za to grałem w Gothica I, II z nocą kruka, a z tego co mi wiadomo, środowisko dość podobne... W takim razie fajne.
A ten qest jaki napisał Zurek, to mogło by być coś takiego:
W ciemniej uliczce, na końcu miasta zaczepia Cię jakiś mężczyzna. Ciemny płaszcz, kaptur na głowie i twarz ukryta w cieniu nie świadczą o jego dobrej przeszłości... Oznajmi Ci że ma dla Ciebie zadanie... Pytasz go o imię - odcina się krótkim "Mefisto"... Gdzieś już słyszałeś to imię, lecz w natłoku myśli nie możesz sobie przypomnieć gdzie. Pewny siebie, wiedząc że jednym ruchem ręki możesz wyjąć swoją mizerykordię(lub sztylet) poszedłeś za nim wgłąb wąskiej uliczki. Tajemniczy nieznajomy przystanął i po upewnieniu się że nikt was nie słyszy przeszedł do rzeczy: "W Kaplicy Światła(czy jaka tam w tym mieście byłaby kaplica, lecz miałaby by to być ważna kaplica czy świątynia) na jednym z bocznych ołtarzy jest (tu jakiś ważny przedmiot, relikwia czy ikona). Przynieś mi go, a sowo Ci zapłacę..."
I tu można by go było wyzwać od świętokradców itd., odejść udając że się nic nie słyszało, lub przystać na zadanie. Jako że fabuła ma być dwuliniowa, więc wybierając pierwszą drogę można by brnąć dalej i dać możliwość nakablowania na naszego Mefisto jakiemuś dowodzącemu Paladynowi, który po przybyciu na wskazane miejsce nie zobaczyłby nikogo - nasz koleżka po prostu by wyparował. Zostalibyśmy wyśmiani itd. Wybierając natomiast drogę trzecią, po prostu należałoby udać się do kaplicy, podejść do ołtarza i w momencie gdy nikt nie patrzy (mógłby np. być tam jakiś kapłan, i musielibyśmy czekać aż wyjdzie) ukraść dany przedmiot, a potem powrócić do pracodawcy.
Do dialogu można dodać oczywiście jakieś gadki - szmatki o d*py Maryni, np. czemu on sam nie pójdzi i takie tam...
Wiem że quest beznadziejny, ale miałem jakąś wewnętrzną potrzebę napisania posta dłuższego nić 3 zdania i uznałem ten temat za odpowiedni do tego czynu..
Uwaga,szczerbiec powinien czuc sie zagrozony < haha >
+1 for me
Jest dobra ( a właściwie znakomita ) wiadomość!!! Mamy już sponsora!! Teraz pozostaje wam czekać na CB !! może to już za tydzień?? Nie odpowiem wam! Poczekacie zobaczycie powiem tyle, że to już nie długo!!!
@EDIT
@OFFTOPIC
Czemu masz cytat mojej wypowiedzi w sygnaturze??
Dobra. Ja się podpisuję pod Closed-Bete. Mam nadzieje, że będę mógł
BTW. Jaki to sponsor?
Głowa Net. Dostaniemy na początek takie parametry.
Proc - 500 mhz
Ram - 128 mb
Dysk - 15 gb ( nie wiem po co?? chyba na 10 kopi MySQL.)
Sys - Linux ( winda by zmulala )
Transfer - 5gb na miech ( mam nadzieję, że urośnie do min 20 gb na miech )
Net - dostaliśmy 1 mb ( poprawka 1000 mb!!)
Cieszy was taka konfiguracja?? Na początek starczy nie??
Kuboszek za te warny powiem ci, że cie nie podpisze. Będą tam takie osoby jak: mateki, Mateusz Kin, kinek, hitler, turbo gluto men, Sauren, GłowaNet.
PS. mateki, Mateusz KIn, kinek, hitler i TGL to jedna i ta sama osoba czyli ja XD.
O warny to mnie nie obwiniaj, tylko siebie, bo to nie ja łamałem regulamin i nikt mi nie zabroni dawać warnów, bo taka praca. Nie to nie, płakał nie będę.
Będziesz, będziesz przecież byłeś ze mną od początku.
Prawie załapałeś następnego. No...To teraz ustalaj na szybko date CB i gram.
Z ciekawości sprawdziłem w necie minimalne wymagania i procek niestety masz poniżej, a dokładnie:
Realm Crafter Requirements
System requirements
Minimum Server: P2-600MHz, 128 MB RAM, internet connection with a static IP
Minimum Client: P4-1.3ghz, 512 MB RAM, sound card, GeForce 5500 / Radeon 9800 or higher (128MB video RAM), internet or Lan connection.
Windows 2000 / XP/ Vista and DirectX 9.0c or above.
Supported file formats: B3D, 3DS, X, JPG, BMP, PNG, TGA, DDS, WAV, OGG.
Chociaż te starsze procki można solidnie podkręcić i nie powinno to zbyt go podgrzać, co najwyżej wentylator zmienić na radiatorze jak tam też jakiś stary, ledwo dyszący się kręci. Pamiętam, że Celerona 800 bez problemu podkręcałem do czegoś koło 1050, bez zmiany chłodzenia, a radiator z wentylatorem naprawdę były mizerne
Głowa Net. Dostaniemy na początek takie parametry.Proc - 500 mhzRam - 128 mbDysk - 15 gb ( nie wiem po co?? chyba na 10 kopi MySQL.)Sys - Linux ( winda by zmulala )Transfer - 5gb na miech ( mam nadzieję, że urośnie do min 20 gb na miech )Net - dostaliśmy 1 mb ( poprawka 1000 mb!!)Cieszy was taka konfiguracja?? Na początek starczy nie??Kuboszek za te warny powiem ci, że cie nie podpisze. Będą tam takie osoby jak: mateki, Mateusz Kin, kinek, hitler, turbo gluto men, Sauren, GłowaNet.PS. mateki, Mateusz KIn, kinek, hitler i TGL to jedna i ta sama osoba czyli ja XD. O warny to mnie nie obwiniaj, tylko siebie, bo to nie ja łamałem regulamin i nikt mi nie zabroni dawać warnów, bo taka praca. Nie to nie, płakał nie będę.Będziesz, będziesz przecież byłeś ze mną od początku. Prawie załapałeś następnego. No...To teraz ustalaj na szybko date CB i gram.
Czemu mam twoj tekst w opisie? Bo jest idiotyczny,a idiotyzm trzeba pietnowac
Haha again...sponsor,rece opadaja chcesz postawic MMO na komputerze sprzed 10lat? Z netem 1mb w porywach do 1000mb : D, eh epic owned
GRA NIE WEJDZIE NAWET W FAZE BETA,sledzac ten watek doszedlem do takiego wniosku .
Dobra. Ja się podpisuję pod Closed-Bete. Mam nadzieje, że będę mógł
Mógłbym też się podpiąć pod pytanie Kuboszka ??
Jak z resztą pisałem wcześniej mógłbym Ci pomóc przy pisaniu fabuły lub questów
Mógłbym też się podpiąć pod pytanie Kuboszka ?? Jak z resztą pisałem wcześniej mógłbym Ci pomóc przy pisaniu fabuły lub questów
To napisz questa.
Czyli, że napisanie questa jest przepustką do CB?
Całkiem dobry pomysł.