Ja tez się piszę do CB. Questa? Wyżej zaprezentowałem kawałek swoich możliwości, a napisanie czegoś oryginalnego i wyróżniającego się nie będzie chyba dla mnie problemem... Tylko jedno słowo i jutro coś podeślę...
Znowu moje MMORPG
Przez noc na 100% nic nie wymyślę, ale jutro w szkole pełno czasu wolnego to coś napiszę i Ci na pw prześlę.
Ja napisałem questa o golbinach i ogórasach, moge do cb?
Gronak jeszcze się pytasz?? Jasne. Już piszę kto zasłużył sobie na wpis do CB:
-Sauren
-Gronak
-Kuboszek
-MietekssM
a nad resztą pomyśle w szkole.
Gronak jeszcze się pytasz?? Jasne. Już piszę kto zasłużył sobie na wpis do CB:-Sauren-Gronak-Kuboszek-MietekssMa nad resztą pomyśle w szkole.
max. 10 osób w CB?(Ze śmiechu nie mogę, jak wybierasz ludzi z jednego forum, już widzę jak w twojej grze tysiące ludzi gra)
Ojj.. ładne wybory.
max. 10 osób w CB?(Ze śmiechu nie mogę, jak wybierasz ludzi z jednego forum, już widzę jak w twojej grze tysiące ludzi gra)Ojj.. ładne wybory.
... wiesz... to pewnie jest założenie wstępne do zachęcenia brania uciału w pomocy tworzenia gry
Więc imo pomysł dobry.
... wiesz... to pewnie jest założenie wstępne do zachęcenia brania uciału w pomocy tworzenia gry Więc imo pomysł dobry.
Tak takie jest założenie. Mam zamiar napisać do Adminów MMORPG.ORG.PL o to by dodali newsa o zapisach do CB.
Quest na wstęp poszedł wraz z pomysłem, prawdopodobnie nie do zrealizowania, ale przynajmniej wymyślonym przeze mnie...
Tak takie jest założenie. Mam zamiar napisać do Adminów MMORPG.ORG.PL o to by dodali newsa o zapisach do CB.
najpier pokaz,ze taka gra w ogole istnieje.Nakrec gameplay'e a na koncu pomysl nad CB i marnowaniem czasu administracji na czytanie bezsensownych prosb
najpier pokaz,ze taka gra w ogole istnieje.Nakrec gameplay'e a na koncu pomysl nad CB i marnowaniem czasu administracji na czytanie bezsensownych prosb
Jak odpisujesz na dany temat to przynajmniej go najpierw poczytaj - a nie później pytania zadajesz.
jak tam Mateki?
Jak chcesz trochę questów to napisz .
P.S w czym modelujesz rzeczy?. Ponieważ znam się trochę na tym, wiec może bym ci coś podesłał ;D.
jak tam Mateki?Jak chcesz trochę questów to napisz .P.S w czym modelujesz rzeczy?. Ponieważ znam się trochę na tym, wiec może bym ci coś podesłał ;D.
cienko... niestety date premiery przekładam na 4.11. modeluję w blenderze, a animacje robie w fragMOTIONie.
cienko... niestety date premiery przekładam na 4.11. modeluję w blenderze, a animacje robie w fragMOTIONie.
No to nie wiem jak jest w blenderze ale pobawię się nim i może jakieś modele ci prześle. A i mógłbyś założyć sobie wreszcie te gg ;D czy coś w tym stylu bo nie mam z tobą kontaktu
A wracając do tej premiery to 4 będzie za 6 dni, to mam rozumieć ze wtedy już cbt chcesz mieć?
No to nie wiem jak jest w blenderze ale pobawię się nim i może jakieś modele ci prześle. A i mógłbyś założyć sobie wreszcie te gg ;D czy coś w tym stylu bo nie mam z tobą kontaktu A wracając do tej premiery to 4 będzie za 6 dni, to mam rozumieć ze wtedy już cbt chcesz mieć?
sorki. nie 4 tylko 11.11. mozesz tez robic w innym tylko musi miec exporter do b3d(blitz3d) albo x(diretX)
PS. masz moje gg XD ale jak by cos to pisze dla wszystkich 5056115
Jeśli premiera CB jest zapowiedziana na 11.11 to może podasz spis ludzi którzy się dostali, bo nie odpisałeś mi na PW
Wiesz - jakby co to mogę jakieś questy jeszcze napisać
Więc jak idą pracę? Ale te questy napisać w kodzie, czy tylko taki pomysł dać?
Więc jak idą pracę? Ale te questy napisać w kodzie, czy tylko taki pomysł dać?
uuuu. im bliżel tym gorzej. Nie będę pisał kiedy CB ale do 11 się nie wyrobię. A questy jak chcesz podam ci sample i ty se poedytujesz.
function Main()
Player = Actor()
PlayerName = Name(Player)
Target = ContextActor()
TargetName = Radgor(Target)
.Template
Persistent(1)
QuestName = ""
QuestResults = QuestStatus(Player, QuestName)
QuestReturn = ""
// Objective Variables for Quest completion
WaitSpeakName = "1"
WaitSpeakID = FindActor(WaitSpeakName, 2)
// Variables for Rewards
RewardMoney = 0
RewardXp = 0
RewardItem = "1"
RewardItemQuantity = 1
RewardFaction = ""
RewardFactionValue = 0
QuestStatusText = ""
D = OpenDialog(Player, Target, TargetName)
// Player Greeting to NPC:
DialogOutput(Player, D, "gadka", 255, 255, 255)
DoEvents (1000)
// NPC Greeting to Player:
DoEvents (1000)
If (QuestResults $= "")
// The quest needs to be started
.start
Result = DialogInput(Player, D, "gadka")
If (Result == 1)
// Create the new quest
NewQuest(Player, QuestName, QuestStatusText, 255, 255, 255)
QuestTemp = QuestName $+ ": " $+ QuestStatusText
Output(Player, QuestTemp, 255, 255, 255)
CloseDialog(Player, D)
.wait
// Wait to speak to NPC
WaitSpeak(Player, WaitSpeakID)
D = OpenDialog(Player, Target, TargetName)
// Player Greeting to NPC:
// NPC Greeting to Player:
Result = DialogInput(Player, D, "gadka")
If (Result == 1)
CloseDialog(Player, D)
Else
DialogOutput(Player, D, "gadka>", 255, 255, 255)
CloseDialog(Player, D)
EndIf
ElseIf (QuestResults $= QuestReturn)
// The quest has been almost completed, assign rewards
.Rewards
DialogOutput(Player, D, "2", 255, 255, 255)
DialogResult = DialogInput(Player, D, "Goodbye")
CompleteQuest(Player, QuestName)
// Item reward for Step/Quest
GiveItem(Player, RewardItem, RewardItemQuantity)
// XP reward for Step/Quest
GiveXp(Player, RewardXp)
// Money reward for Step/Quest
ChangeGold(Player, RewardMoney)
// Faction change
ChangeFactionRating(Player, RewardFaction, RewardFactionValue)
Output(Player, "You take " $+ RewardItemQuantity $+ " " $+ RewardItem $+ " and " $+ RewardMoney $+ "gp and " $+ RewardXp $+ "xp you have earnt it!")
CloseDialog(Player, D)
ElseIf (QuestComplete(Player, QuestName) == 1)
// The quest has been completed
.Completed
DialogOutput(Player, D, "4", 255, 255, 255)
DoEvents (1000)
CloseDialog(Player, D)
Else
// The quest has been started but not completed
.Incomplete
DialogOutput(Player, D, "3", 255, 255, 255)
DialogOutput(Player, D, "You will need to begin your last task again" $+ CHR(44) $+ " " $+ QuestStatusText, 255, 255, 255)
DialogResult = DialogInput(Player, D, "Goodbye")
CloseDialog(Player, D)
GoTo(wait)
EndIf
Return()
End Function
jeżeli bedziesz miał proble lub/i pytania pisz na gg 5056115
Szkoda że się nie wyrobisz... powiedz mi tylko jedno - jak dużą masz zamiar zrobić mapę ?
Szkoda że się nie wyrobisz... powiedz mi tylko jedno - jak dużą masz zamiar zrobić mapę ?
0,5 x 0,5 km. Ale jedna nie będzie
Mówisz że jedna nie będzie... hmm... ok - może mi powiesz (jeśli to nie jest tajemnica) jak się będzie można pomiędzy nimi przemieszczać ? Teleport czy coś takiego ?