Znowu moje MMORPG

Mówisz że jedna nie będzie... hmm... ok - może mi powiesz (jeśli to nie jest tajemnica) jak się będzie można pomiędzy nimi przemieszczać ? Teleport czy coś takiego ?

tak. gracz nie będzie miał dostępu do całej mapy (boje się o serwer i lagi). Jak będę miał lepszy to śmiało wykorzystam te 0,5km x 0,5km

Jak chcecie, żeby wyglądało miejsce spotkań. Napewno będzie tam można za pomocą komend tj. /piwo czy /wino kupić piwo lub wino albo inne rzeczy. z promilami lub bez.

No ja myślę, że jakaś karczma taka, dobrze by było gdybyś zrobił w niej, obok niej jakąś Arenke do Mordobicia tak jak w Wiedźminie :). Ja stawiam na Karczme

Mógłbyś zrobić także ala forum Romanum. Ładny plac w centrum miasta.

Ta dobre by bylo takie cos jak podal crracked chociaz wolalbym ciepla karczme drewniana z muzykami podgrywajacymi jakis ciekawy bicik z gitary ^^, jakies ławeczki, na ktore mozna siadac :D (jezeli potrafilbys to zrobic ) no i barman z piwskiem i ginem + 5 do chwiejnych nog .

@Kuboszek

Ta takie jak w Gothicu w Czerwonej Latarni ^^za 50 sztuk zlota idziesz na gore i do roboty ^^

No wyobrażałem to sobie tak samo jak Heroic :) Do tego mogą być jakieś sympatyczne panieki :)

@up czy te wyszukane słownictwo jest dozwolone na tym forum O_O

@topic to ty robisz kopię wiedźmina czy swoją grę? Czy ma to być hybryda gothic,wiedźmin i pare innych genialnych cRpg'ów?

PS. sory że mnie długo nie było lecz miałem kilka spraw na głowie

Nie robie kopi tylko pytam o zdanie graczy. Nie robie gry dla siebie tylko dla nich a jeżeli mają dłużej posiedzieć to przy tym co lubią.

@TOPIC

OK karczma w budowie. A co do forum romanum- pomyślę nad jakim placem głównym w mieście.

Nie no bo jak czytam ten temat to same wiedźmaki bezzi itd. itp. wtf? Bez obrazy Mateki lecz mi się to trochę nie podoba jeszcze te kłamstwo z silnikiem... nie ważne nie podoba mi się po prostu, że robisz questy na podstawie innych gier i pomysły czerpiesz z czegoś innego niż z twojego mózgu! O__O Wyraziłem tylko swe zdanie więc nie oburzaj się ... PzDr

Nie no bo jak czytam ten temat to same wiedźmaki bezzi itd. itp. wtf? Bez obrazy Mateki lecz mi się to trochę nie podoba jeszcze te kłamstwo z silnikiem... nie ważne nie podoba mi się po prostu, że robisz questy na podstawie innych gier i pomysły czerpiesz z czegoś innego niż z twojego mózgu! O__O Wyraziłem tylko swe zdanie więc nie oburzaj się ... PzDr

Ja jestem otwarty na taką krytykę. Questy czerpie z "bani" oraz forumowiczów. pomysł tez poszed z mojej bani.

Ja jestem otwarty na taką krytykę. Questy czerpie z "bani" oraz forumowiczów. pomysł tez poszed z mojej bani.

Jeśli tak jest to oddaje honor, choć kłamców nie trawię

Chyba nie tylko on będzie w to grał więc musi się zapytac innych jak ma wyglądac taki świat w którym by było czym się zając...

Chyba nie tylko on będzie w to grał więc musi się zapytac innych jak ma wyglądac taki świat w którym by było czym się zając...

Wyjołeś mi to z ust

No oczywiście, wiem co musi robić lecz... Przeprosiłeś za kłamstwo, lecz po co kłamałeś? Dla naszej podniety? Nie rozumiem.... poczekajmy aż twe "mmo" wyjdzie i już nie spierajmy się... jakaś dokładna data Premiery będzie? Chętnie spróbuję.... Dobra tam przepraszam cię mateki, że się tak uparłem o to kłamstewko powodzenia w robieniu tego "mmo

No oczywiście, wiem co musi robić lecz... Przeprosiłeś za kłamstwo, lecz po co kłamałeś? Dla naszej podniety? Nie rozumiem.... poczekajmy aż twe "mmo" wyjdzie i już nie spierajmy się... jakaś dokładna data Premiery będzie? Chętnie spróbuję.... Dobra tam przepraszam cię mateki, że się tak uparłem o to kłamstewko powodzenia w robieniu tego "mmo

heh dzięki jak skończe już prace i zaczną się testy to napiszę wam to z tygodniowym wyprzedzeniem. Koleś coś nawala z grafikami. Jak skończę skrypty to sam się nimi zajmę. Mam prośbę jeżeli ktos jest okumany w Blenderze to proszę go o pomoc. Potrzebuję krzeseła, buteleki i to co ogólnie jest w karczmach. Jak ktoś jest dobry to niech nagie laseczki zrobi. Nagroda jeszcze nie ustalona. Modele muszą posiadać tekstury, które są poprawnie nałożone.

Śmierdzi Gothic-iem! Może być fajnie! Kiedy gotowe?

Śmierdzi Gothic-iem! Może być fajnie! Kiedy gotowe?

Bliżej nie określona przyszłość. Czekam na modele.

Ha dogadałem sie z GłowąNET o ten hosting. Mogłem odrazu dzwonić a nie pisać z gościem z Macław.pl

Teraz zmienią się troche parametry serwera

Proc - 500 mhz > 2,6 x 4

Ram - 128 mb > chyba 2 gb

Dysk - 15 gb ( nie wiem po co?? chyba na 10 kopi MySQL.) >do ustalenia

Sys - Linux ( winda by zmulala ) > winda

Transfer - 5gb na miech ( mam nadzieję, że urośnie do min 20 gb na miech ) > 20 gb

Net - dostaliśmy 1 mb ( poprawka 1000 mb!!) > 1tb

No i jest pięknie :) Czekać na CBT pozostaje.

zagrozenie dla szczerbca nadchodzi

Pomimo tego, że to mateki zachował się jak dzieciuch, powinieneś uważać, co piszesz i nie wywoływać tego typu reakcji. - Slod